sobota, 27 júla, 2024

Seniori majú na jednorazový príspevok jasný názor! – TOTO ODKAZUJÚ VLÁDE

Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) tvrdí, že vláda zabudla na seniorov. Podľa jednoty sa im všetci otočili chrbtom a nesplnili to, čo sľúbili. Valéria Pokorná, zástupkyňa JDS, tvrdí, že vláda robí zo seniorov žobrákov a ignoruje ich ústavné a sociálne práva.

Vláda vraj zohľadňuje len obyvateľov s ekonomickou hodnotou a na ostatných zabúda. Pokorná tvrdí: „Na začiatku tohto roka mal každý tretí senior starobný dôchodok pod hranicou chudoby. Je to hanba vládnej koalície, že ďalšie desaťtisíce seniorov uvrhne vedome do pasce chudoby.“ 

JDS chce pokračovať v protestných zhromaždeniach a chce ich dokonca stupňovať kvôli neschváleniu pomoci pre seniorov, o ktorej sa zmieňovala vláda. Seniori trpia zdražovaním rovnako ako iné ohrozené skupiny.

Náklady na bývanie, potraviny a energie tvoria až 45 % ich spotrebného koša, pričom spomenuté náklady majú aj naďalej rásť.

Vláda schválila len pomoc pre rodičov nezaopatrených detí, seniorov bez nároku na starobný dôchodok, opatrovateľov, osobných asistentov a náhradných rodičov.

Celkovo sa vláda rozhodla vyčleniť 260 miliónov eur ako kompenzáciu za vysokú infláciu a zdražovanie. Rodičia nezaopatrených detí majú dostať zvýšený 100-eurový jednorazový príspevok. Zvýšený prídavok sa týka viac ako 1,1 milióna nezaopatrených detí bez ohraničenia veku a ich 661-tisíc rodičov.

100-eurový zvýšený prídavok dostanú rodičia len jednorazovo. Klasický každomesačný prídavok na dieťa sa ale zvyšuje a to zo sumy 25,88 eura na 30 eur už od augusta tohto roka.

Začiatkom roka 2023 sa zvýši až na 40 eur. Okrem prídavku sa zvýši aj daňový bonus na nezaopatrené deti, ktorý dnes predstavuje sumu 47,14 eura, rep. 43,60 eura pre staršie deti a 23,57 eura pre deti nad 15 rokov. Daňový bonus sa má zvýšiť na 70 eur a od budúceho roka na 100 eur. Pre deti nad 15 rokov bude zvýšený daňový bonus 40 eur a následne od roku 2023 50 eur. Okrem zvýšeného prídavku a bonusu sa bude zavádzať aj 60-eurový príspevok na služby určené deťom.

Zdroj: femm.interez.sk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights