sobota, 27 júla, 2024

Kliešte sa tomuto zápachu vyhýbajú ako moru. Tento jednoduchý trik vás ochráni pred uhryznutím

Niet pochýb o tom, že každý z nás by bol najradšej, keby kliešte zmizli z povrchu zemského. Tieto malé stvorenia sú postrachom každého a môžu prispieť k devastácii nášho tela.

V teplých dňoch je šanca stretnúť sa s nimi obrovská, takže stojí za to vedieť, ako sa vyhnúť uhryznutiu. Ako sa ukazuje, nie je nedostatok spôsobov. Tento skvelý trik by mal poznať každý!

Spôsob, ako sa vysporiadať s kliešťami

Ak sa chystáme ísť na prechádzku do lesa, nesmieme zabudnúť na ochranu pred uštipnutím kliešťom. To je veľmi dôležité, pretože účinky uhryznutia môžu byť poľutovaniahodné. Mnoho ľudí si stále neuvedomuje, s akými nebezpečnými chorobami si môžu poradiť.

V obchodoch je množstvo produktov, ktoré poskytujú ochranu, ale bohužiaľ väčšinou obsahujú DEET – zložku, ktorá môže spôsobiť alergie. Existujú však účinné domáce prostriedky, ktoré sa oplatí použiť.

Ako sa ukazuje, kliešte majú citlivý čuch a silne reagujú na pach nášho potu. Odpudzuje ich však vôňa pelargónového oleja. Ako ho pripraviť?

Potrebujete len 20 ml vodky alebo jablčného octu, 20 ml vody a 30 kvapiek pelargónového oleja. Tieto ingrediencie spolu zmiešame a prelejeme do fľaštičky s rozprašovačom. Týmto prípravkom sa nastriekame pred prechádzkou. Je však potrebné pripomenúť, že u niektorých ľudí môže dráždiť pokožku.

Ak dávate prednosť zmesi s olejom, pripravte si 50 ml rastlinného oleja (repkový, ľanový, slnečnicový alebo iný) a zmiešajte s 5-10 kvapkami pelargónového oleja. Výsledný prípravok si pred prechádzkou votrite do tela.

Zdieľajte túto skvelú metódu s ostatnými!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights