sobota, 27 júla, 2024

Chlapec Valibuk. Mama porodila dieťa, ktoré vážilo rekordných 6,4 kilogramov.

Istej matke v Spojených štátoch sa narodil chlapček mimoriadnych rozmerov. Keď sa narodil, vážil 6,4 kg a meral 60 cm.

Cary Patonai je matka žijúca v Arizone, USA. Má dve deti, Delvena a Everetta, vo veku 12 a 4 roky. Keď sa im narodil syn, boli to veľké deti, vážili 3 a 5 kg. So svojím manželom Timom chcela Cary tretie dieťa. Žiaľ, mladá žena si musela veľa vytrpieť, aby sa jej želanie splnilo, pretože v dôsledku poruchy zrážania krvi utrpela počas svojho života 19 potratov.

Mladá mamička napokon 4. októbra porodila svoje tretie dieťa, chlapčeka, ktorého pomenovala Finnley.

Cary bola dojatá, že chcela poslať posolstvo nádeje všetkým matkám, ktoré v živote čelili prekážkam, kým mali deti.

Myslím si, že je dôležité, aby ostatní vedeli, že za zatvorenými dverami je nádej a že nie sú sami, keď prechádzajú ťažkým obdobím,“ povedala. Cesta každej ženy je iná, pre niektoré je ľahšia, pre iné ťažšia. Dôležité je, aby sme sa navzájom podporovali s láskou, starostlivosťou a rešpektom“.

Dieťa s hmotnosťou 6,4 kg
Cary porodila cisárskym rezom, dva týždne pred plánovaným termínom. Tým sa však príbeh mladej mamičky nekončí. Keď rodila, jej tretie dieťa vážilo výnimočných 6,4 kg.

To je na bábätko úctyhodná váha, ak vezmeme do úvahy, že priemerný novorodenec váži od 2,5 do 4,3 kg. Finnleyho 6 kg bola priemerná hmotnosť 9-mesačného dieťaťa! Keď sa Cary narodil, celý lekársky tím bol veľmi ohromený.

Finnley je najväčšie dieťa, aké kedy porodili,“ povedala. Všetci v nemocnici o ňom hovoria! Keď ho lekári porodili, povedali, že je obrovský. Všetci spanikárili a hovorili, že také veľké dieťa ešte nikdy nevideli. Lekár a jedna zo sestričiek si s nami urobili selfie, samozrejme, pýtali si naše povolenie, ale boli takí nadšení. Keby som to mala urobiť znova, urobila by som to. Je to skutočné požehnanie.

Dieťa má 60 centimetrov.
Zatiaľ nie je známe, či Finnley prekonal svetový rekord pre najťažšie dieťa pri narodení. Prebieha výskum, ktorého cieľom je to zistiť.

Okrem veľkej hmotnosti bola Finnley pri narodení aj veľmi vysoká, merala 60 centimetrov. Jej rodičia a nemocničný personál sa museli prispôsobiť jej veľkosti.

„Bola taká veľká v porovnaní s tým, na čo boli sestry v pôrodnici zvyknuté, že museli zvlášť objednať plienky veľkosti 2, pretože mali len plienky pre nedonosené deti a plienky veľkosti 1. Chcela som tiež, aby nosil oblečenie, ktoré sme si nechali po jeho dvoch súrodencoch, ale všetky boli príliš malé,“ hovorí Cary Patonaiová.

Finnley teda teraz nosí oblečenie vhodné pre 9-mesačné bábätká. Hoci chlapček strávil po narodení niekoľko dní na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici, teraz sa mu v spoločnosti svojej matky darí veľmi dobre.

via

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights