sobota, 27 júla, 2024

Po tom, čo sa tento pár odcudzí, nájde manželka na pohrebe svojho manžela vo vrecku odkaz – to, čo sa stane potom, bude šokujúce.

Christie a Alex boli manželmi viac ako desať rokov, ale nikdy nemali dieťa.

Namiesto toho počas tohto obdobia venovali všetku svoju energiu kariére, čo však zároveň znamenalo, že sa začali vzďaľovať.

Pri príležitostiach, ako je Valentín a výročie, Alex a Christie tradične večerali v jednoduchej reštaurácii. V priebehu rokov sa však z týchto stretnutí stala skôr rutina ako romantické chvíle a Christie chcela niečo viac.

Christie celý život snívala o tom, že bude spoznávať svet, ponorí sa do rôznych kultúr a vytvorí si nezabudnuteľné spomienky. Keďže nemali deti, ktoré by ich zamestnávali, predstavovala si tento sen ako spôsob, ako posilniť ich puto.

Alex však jej návrhy na cestovanie neustále odmietal s tým, že by to bolo príliš drahé a že by si museli odkladať peniaze na dôchodok. Christina kedysi živá láska tak začala slabnúť, pretože cítila, že jej život sa stáva rutinou práce a spánku.

Keď Alexovi diagnostikovali zriedkavú formu rakoviny, došlo k tragédii, ktorá Christie prinútila konfrontovať sa so svojou vyhasínajúcou láskou a zároveň sa zmieriť s tým, že jej dni s ním sú teraz obmedzené.

Jedného dňa, keď sa Christie vracala z práce, jej zavolali z nemocnice.

Hlas zdravotnej sestry bol vážny: „Pani Carsonová, váš manžel nie je v poriadku. Bude najlepšie, ak sem okamžite prídete“.

Christie sa ponáhľala do nemocnice, premohli ju emócie a premýšľala, kde sa ich vzťah pokazil. Keď prišiel, Alex sotva dokázal hovoriť, ale snažil sa vyjadriť svoje pocity.

„Christie, viem, že som ti to nemohol dokázať, ale chcem, aby si vedela, že ťa milujem viac než čokoľvek na svete. Zrazu som si uvedomil, že táto láska medzi nami nemusí byť vzájomná,“ povedal jej.

Jeho namáhavé dýchanie nedokázalo zakryť bolesť, ktorá sa skrývala za jeho slovami. Christie sa do očí nahrnuli slzy, keď pokračovala: „Naozaj ťa milujem, Christie, a nečakal som, že tak skoro opustím tento svet. Toľko som toho pre nás plánovala.“

Alex sa natiahol po jej ruku a Christie ju vzala, keď pokračoval: „Toto sú moje posledné hodiny a nič by som si neželal viac, ako stráviť ich s tebou. A keď zomriem, chcem si so sebou vziať kúsok teba. Preto ťa prosím, na mojom pohrebe mi vlož niečo tvoje do vrecka, aby som si to mohol navždy uchovať.“

Christie bola dojatá a odpovedala: „Sľubujem, že to urobím, Alex. Neboj sa o mňa. Postarám sa o seba. Odpočívaj pokojne a dávaj na mňa pozor tam zhora.“

V posledných spoločných hodinách počúvali hudbu, spomínali na milé spomienky a sedeli v upokojujúcom tichu. Keď nastala noc, Alex jemne zavrel oči a už sa nezobudil.

Na jeho pohrebe si Christie vložila jeho medailón do vrecka kabáta ako sladký symbol ich lásky. Vo vrecku našla Alexovým rukopisom napísaný odkaz, ktorý znel:

Drahá Christie,

Miloval som ťa celý život a som rád, že som si ťa vybral, aby som s tebou strávil zvyšok svojho života. Je mi ľúto, že v snahe dokázať ti svoju lásku som zabudol žiť prítomnosťou a niekde na ceste sme sa od seba vzdialili.

Pamätám si, že keď sme boli mladší, hovoril si o tom, že tvojím životným snom je mať kaviareň pri oceáne, kde by si piekol chutné zákusky a podával výdatné jedlá svojim zákazníkom.

Nikdy som na to nezabudla, takže to bola moja každodenná motivácia tvrdo pracovať. Je mi ľúto, že som ťa medzitým zanedbávala a že som si tým pádom vyžiadala všetok svoj čas.

Bol som tak blízko k tomu, aby som videl, ako si si splnila tento svoj sen, Christie.

V mojom trezore je účtovná kniha na tvoje meno. Našetril som tam dosť peňazí, aby si si mohla otvoriť vlastný podnik. Je tam aj obálka s dokumentmi na kúpu pozemku s domčekom s výhľadom na more. Tu si môžeš zriadiť svoju kaviareň.

Neplánoval som opustiť Zem tak skoro. Chcel som si túto kaviareň otvoriť spolu s tebou. Je mi ľúto, že nebudem pri tom, keď ju budete realizovať, ale vedzte, že duchom i dušou budem vždy s vami.

Milujem ťa z celého srdca, navždy. Alex.

Christie bola taká dojatá a želala si, aby mohla vrátiť čas. Modlila sa k Alexovi, povedala mu o svojich nesplnených snoch a postupne naberala silu ísť ďalej.

Na pamiatku svojho milovaného manžela Christie založila „Alex’s Beach Cafe“ – splnený celoživotný sen. Bol to dôkaz trvalej lásky a pripomienka, že niekedy je potrebná srdcervúca strata, aby sa znovu rozhorel oheň lásky a ambícií.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights