sobota, 27 júla, 2024

Toto nákupné centrum otvára v noci svoje dvere psom, ktorí spia s dekami. Inak by zamrzli

Byť psom nie je vždy jednoduché. Naši najvernejší spoločníci sa zvyčajne spoliehajú na nás, že im poskytneme jedlo, lásku a prístrešie. V skutočnosti, rovnako ako ľudia, aj psy potrebujú prístrešok na spanie a ochranu pred chladom v zime.

V Turecku zasiahli krajinu mrazy a teploty prudko klesli.

Tvárou v tvár tejto ľadovej klíme sa mnohí ľudia rozhodli konať s gestom láskavosti a štedrosti. Keďže miestni obyvatelia vedeli, že v okrese Bakirkoy žije veľké množstvo túlavých psov, ktoré nemajú kam ísť a v zime trpia chladom, vytiahli všetky sily, aby im poskytli prístrešie, ktoré im pomôže udržať sa v teple a vyhnúť sa tomu, aby strávili noc vonku v takom krutom chlade.

Niektorí zamestnanci nákupného centra Atrium súhlasili, že otvoria dvere svojich obchodov na celú noc, aby sa psy mohli ukryť a zostať v teple. Mnohí dobrovoľníci im priniesli deky a množstvo jedla a dokonca zostali cez noc, aby sa o úbohé zvieratá postarali. Fotografie ukazujú, aké boli psy vďačné za toto veľkorysé gesto, a ilustrujú ich spokojnosť a úľavu, keď sa ocitli v budove plnej ľudského aj umelého tepla.

Vďaka všetkým milovníkom zvierat, ktorí zareagovali, sa všetky psy mohli zabaliť do čistých a suchých prikrývok a zaspať s plnými bruškami. Všetci dobrovoľníci sa o nich dobre postarali a poskytli im všetko, čo potrebovali pre minimálne pohodlie.

Tento príbeh nám pripomína, že na Zemi je veľmi veľa ľudí, ktorí chcú len jedno: robiť dobro pre ľudí okolo seba.

Nesmieme zabúdať, že zvieratá, ako napríklad psy a mačky, sú veľmi citlivé na chlad a v zime, najmä pri prudkom poklese teplôt, sú slabé a zraniteľné. V tomto smere sa nijako nelíšia od ľudí, jediný rozdiel je v tom, že sa o seba nedokážu skutočne postarať. Je pre ne ťažšie nájsť spôsob, ako sa zahriať a nakŕmiť, aby prežili.

Majitelia obchodov v nákupnom centre Atrium, ktorí sa ponúkli, že psom uľahčia prenocovanie, a dobrovoľníci, ktorí sa o nich starali a kŕmili ich, si zaslúžia uznanie za to, že urobili naozaj dobrý skutok. Každý zo psov mohol oceniť ich pomoc a užiť si teplý spánok ďaleko od zimy vonku.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights