sobota, 27 júla, 2024

Tragická správa od matky so zlomeným srdcom po strate dvojičiek, ktoré od seba delia tri roky

Sue Haworthová, matka troch detí, prišla o svoje identické dvojčatá, ktorých delili len tri roky, a hovorí, že jej jedinou útechou je nádej, že súrodenci budú môcť byť opäť spolu.

Sue Haworthová bola zdrvená, keď jej 22-ročný syn Harry spáchal samovraždu po tom, čo trpel depresiami. Len o tri roky neskôr sa jej 25-ročný brat-dvojča Jack stal obeťou nevyprovokovaného útoku. Jeho vrahovia boli minulý mesiac odsúdení na 8 rokov a 6 rokov a 4 mesiace väzenia.

Sue povedala, že jej dvojčatá boli veľmi odlišné povahy a hoci boli v detstve nerozluční, neskôr sa od seba oddelili.

„Ako malí chlapci boli dvojčatá nerozlučné, mali úžasné puto a boli také krásne. Bolo to vyčerpávajúce, ale cítila som sa nesmierne šťastná. Ako tínedžeri sa od seba vzdialili, čo bolo smutné. Vždy som dúfala, že to puto opäť nájdu, ale nikdy tú šancu nedostali,“ vysvetlila.

Harry a Jack sa narodili v auguste 1996 a Sue už mala 14-ročnú dcéru Leanne. „Snažila som sa ich obliekať inak a kupovať im iné hračky, ale oni to nechceli. Chceli byť vo všetkom rovnakí. Boli nielen dvojčatá, ale aj najlepší kamaráti,“ spomína matka.

Harry, ktorý bol o 10 minút starší, bol priamejší a sebavedomejší a vždy bránil Jacka. Mal fotografickú pamäť a škola mu išla ľahko. Jack sa musel učiť oveľa ťažšie, ale vždy bol z nich dvoch rozvážnejší. V puberte sa však chlapci začali vzďaľovať.

„Často sa hádali. Harry bol fyzicky väčší, ale Jack to vedel so slovami. Bola som smutná, že si neboli blízki, ale vždy som dúfala, že si opäť nájdu puto,“ povedala Sue.

Po škole sa Harry vyučil za kuchára a Jack študoval právo na univerzite. „Vedela som, že Harry trpí depresiami, a požiadala som ho, aby navštívil lekára, ale odmietol.

Odišiel za prácou a mal problémy so svojou priateľkou. Vôbec som si však neuvedomovala, aké je to vážne. Hovorila som s ním v deň jeho smrti a bol veľmi veselý. Poslala som mu peniaze na kúpu mikrovlnnej rúry do nového bytu a malú prémiu na ostrihanie,“ spomína matka.

Na druhý deň Sue zavolala polícia a oznámila jej, že Harry spáchal samovraždu. Sue povedala, že Jack bol zo smrti svojho brata-dvojčaťa veľmi rozrušený a vyčítal si, že mu nebol bližší.

Zároveň však bol pre jej matku v tom temnom období najväčšou útechou. „Vyzeral presne ako Harry a tá podoba bola upokojujúca, hoci, samozrejme, aj srdcervúca.“

Po skončení štúdia sa Jack stal právnikom a so svojou priateľkou Kaitlyn šetrili na svoj prvý dom, pričom plánovali svadbu.

Sue si myslela, že po tragédii, ktorú jej rodina prežila, sú konečne na ceste k obratu a aspoň Jack môže mať šťastný život, uvádza Mirror.co.uk.

V auguste 2022 však Jacka nečakane napadli dvaja muži, keď bol vonku s priateľmi. Dvadsaťdvaročný Jake Parkinson a 29-ročný Jak Fairclough ho napadli bezdôvodne, jednoducho preto, že sa chceli biť. Jacka udreli do brucha a tváre, ten spadol a utrpel katastrofálne poranenia mozgu. Páchatelia utiekli, ale keď ich neskôr predviedli, zistilo sa, že počas noci napadli niekoľko ďalších ľudí.

Sue bola v Malawi, kde spolu so skautskou charitou stavala školu pre siroty, a túto správu si musela vypočuť od manžela.

Okamžite zamierila domov do Spojeného kráľovstva, zatiaľ čo Jacka udržiavali pri živote prístroje, ale jeho poškodenie mozgu bolo také vážne, že nemal nádej na uzdravenie. „Snažili sa ho udržať pri živote, kým som sa vrátila domov. Cesta bola strašná. Celú cestu som vzlykala,“ spomína Sue.

Sue zdieľala srdcervúcu fotografiu z nemocnice, na ktorej naposledy drží svojho syna, v nádeji, že Jackov príbeh môže mať na ľudí pozitívny vplyv. „Prosím, myslite na Jacka a vyhýbajte sa konfrontáciám. Dúfam, že na jeho pamiatku budú ľudia k sebe láskavejší,“ napísala.

Jack ako darca orgánov zachránil život štyrom ľuďom a jeho rodina sa rozhodla rozptýliť jeho popol na tej istej pláži ako Harryho a postavila mu pamätnú lavičku s menami oboch chlapcov.

V marci 2024 boli Jackovi útočníci odsúdení za neúmyselné zabitie. Jake Parkinson svoju vinu poprel a dostal trest odňatia slobody na 8 rokov, zatiaľ čo Fairclough priznal svoju vinu a dostal 6 rokov a 4 mesiace.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights