sobota, 27 júla, 2024

Zažil klinickú smrť a opísal, čo videl na onom svete: „Bolo to, akoby som bol v ríši duchov.“

Článok o zážitku Kevina Hilla na prahu smrti a jeho návrate do života sa stal populárnym v britskej tlači. Hill, ktorý trpí vzácnou a nebezpečnou chorobou kalcifylaxia, porozprával o svojej skúsenosti, ktorá mu navždy zmenila život.

Muž prežil klinickú smrť

Muž trpí zriedkavou chorobou zvanou kalcifylaxia, ktorá je život ohrozujúca. Toto ochorenie je charakteristické ukladaním vápenatých usadenín v cievach podkožia a kože, čo vedie k vzniku nehojacich sa vredov a nekróz tkaniva a zvyšuje sa aj riziko sepsy. V prípade Kevina Hilla utrpel vážne krvácanie, ktoré zastavilo jeho srdce a priviedlo ho pred dvere smrti.

Hill opísal, že keď mu prestalo biť srdce, cítil sa odpojený od tela. Hlásil, že svoje telo nevidel zhora, ako sa často opisuje, ale že je od neho oddelený, akoby bol v inej dimenzii. Cítil, že je v ríši duchov a vedel, že je mŕtvy.

„Nepozeral som sa na svoje telo zhora, ale bol som od neho oddelený. Akoby som bol v ríši duchov. Vedel som, že som mŕtvy,“ povedal v The Mirror.

Kevin sledoval, ako sa ho lekári a sestry pokúšali zachrániť.

„Vedel som, že krvácam. Vedel som, že je to niečo vážne. Zamestnanci prichádzali a odchádzali, snažiac sa zastaviť krvácanie. Vedel som, že som mŕtvy,“ spomínal muž. „Potom som len zaspal a prebudil sa živý, krvácanie sa zastavilo. „Vedel som, že nie je môj čas zomrieť,“ priznal.

Hillova skúsenosť nie je jediná svojho druhu. Príbehy o podobných zážitkoch po klinickej smrti sú celkom bežné. Mnoho ľudí opisuje, že po klinickej smrti zažívajú vnemy súvisiace s oddelením duše od tela a pocit, že sú v inej dimenzii.

Vedci sa o tieto skúsenosti už dlho zaujímajú a snažia sa nájsť vedecké vysvetlenie toho, čo sa deje s naším vedomím po klinickej smrti. Niektorí sa domnievajú, že tieto zážitky sú výsledkom nedostatku kyslíka v mozgu, zatiaľ čo iní veria, že sú výsledkom účinkov rôznych chemikálií, ktoré sa uvoľňujú v čase smrti, na telo a myseľ.

Aj keď vedci stále nedokážu úplne vysvetliť, čo sa s nami deje po klinickej smrti, skúsenosti ako ten, ktorý opísal Kevin Hill, sú dôkazom toho, že existuje viac než len fyzický život. Po skúsenostiach s klinickou smrťou sa mnohí ľudia stávajú otvorenejšími pre spiritualitu a sú presvedčení o existencii života po smrti.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights