sobota, 27 júla, 2024

Zmeňte toto nastavenie na práčke. Banálne jednoduchý spôsob, ako znížiť účty

Vedeli ste, že tlačidlo na nastavenie teploty prania, ktoré je zvyčajne predvolene nastavené na 40 stupňov Celzia, skrýva potenciál výrazných úspor?

Znížením nastavenej teploty prania na 20 stupňov Celzia môžete znížiť spotrebu energie, čo sa premietne do nižších účtov za elektrinu.

Práve ohrev vody na vyššiu teplotu je jednou z energeticky najnáročnejších funkcií práčky. Pranie v studenej vode je jednoduchý, ale účinný spôsob, ako znížiť náklady a podporiť životné prostredie.

Trik, ako ušetriť

V ére rastúcich cien elektrickej energie každý hľadá spôsoby, ako znížiť mesačné výdavky. Šetrenie energiou prospieva nielen našim peňaženkám, ale podporuje aj životné prostredie znižovaním emisií uhlíka.

Jedným zo spotrebičov, ktorý výrazne ovplyvňuje spotrebu energie v domácnosti, je práčka. Ukazuje sa, že jednoduchý trik s teplotou prania môže výrazne ovplyvniť naše účty za elektrinu.

Poznanie spotreby energie práčok

Práčky patria k energeticky náročnejším spotrebičom v domácnosti. Hlavným vinníkom je proces ohrievania vody.

Na účinné odstránenie škvŕn a nečistôt sú často potrebné vysoké teploty, ale nie vždy sú nevyhnutné. Mnohí z nás si neuvedomujú, že pranie pri nižších teplotách môže byť rovnako účinné, najmä pri použití moderných pracích prostriedkov určených na pranie v chladnejšej vode.

Ako pranie pri nižšej teplote ovplyvňuje váš účet za elektrinu?

Práčky sú zvyčajne štandardne nastavené na 40 stupňov Celzia. Znížením tejto hodnoty na 20 stupňov Celzia však môžete znížiť spotrebu energie na ohrev vody až o polovicu.

Je to preto, že energia potrebná na zvýšenie teploty vody sa zvyšuje s požadovanou teplotou.

Environmentálne a ekonomické výhody

Pranie v studenej vode nielenže znižuje účty za elektrinu, ale znižuje aj emisie CO2, čo je prospešné pre životné prostredie.

Zníženie teploty prania o 20 stupňov sa môže zdať malé, ale keď túto zmenu uskutočnia milióny domácností na celom svete, rozsah úspor sa stane pôsobivým.

Tento prístup k praniu je nielen finančne výhodný, ale aj prospešný pre životné prostredie. Pridaním sa k hnutiu za udržateľné používanie domácich spotrebičov môžeme spoločne prispieť k lepšej budúcnosti našej planéty.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights