sobota, 27 júla, 2024

Dievčatko zavolalo otcovi, aby ho požiadalo o jedlo po tom, čo ju matka nechala niekoľko týždňov samú s malým bratom.

Žena z Texasu, Raven Yates, sa vydala a porodila dieťa. Po čase sa jej rozpadlo manželstvo a s manželom sa rozišli. Žena mala ďalšie dieťa s iným mužom a obe deti nechali spolu samé.

Raven Yatesová privítala s manželom svoje jediné dieťa, dcérku.

Hoci ich manželstvo nefungovalo, Yates sa čoskoro presťahoval, znovu sa oženil a mal ďalšie dieťa.

Zatiaľ čo Yates vychovávala svoje dve deti, otec jej prvého dieťaťa sa presťahoval späť do Kalifornie, kde pracoval ako hudobný producent.

Zatiaľ čo otec Yatesovej dcéry žil a pracoval v Kalifornii a veril, že jeho dcéra je s matkou v bezpečí, Yates odstúpil a odišiel.

Jej 12-ročná dcéra zostala sama a starala sa o 3-ročného nevlastného brata. Poveril ju, aby sa starala o jeho bračeka, kým bola mama preč, a ona všetko spravila. Nakoniec sa im však jedlo minulo.

Bola nútená zavolať otcovi, aj keď s tým váhala.

Predtým, ako ich matka nechala na pokoji, Yates pohrozil, že deti oddelí, ak zavolajú úrady. Keďže dievča malo iného otca, Yates povedala svojej dcére, že ju otec odvedie od brata, a tak spočiatku odmietla zavolať pomoc.

Snažila sa zo všetkých síl postarať o svojho bračeka, no napokon to nedokázala.

Ich životné podmienky sa zrútili a policajti boli šokovaní, keď videli, ako prežili. Policajný šéf poznamenal, že nechať dve deti samé bolo mimoriadne nebezpečné.

Zúfalé dievča napokon zavolalo svojmu otcovi

Po siedmich týždňoch bez mamy sa dievčatko konečne rozhodlo zavolať otcovi a požiadať ho o jedlo. Volala mu, ale on ju klamal, aby ju s bratom nerozišli.

Namiesto toho, aby priznala, že ich matka nechala na neurčito samých, otcovi vysvetlila, že Yates len pracuje.

V reakcii na to otec z Kalifornie sľúbil, že pošle nejaké jedlo. Pre bystrého otca sa však veci nezdali celkom v poriadku a jeho nepríjemný pocit sa neskôr potvrdil, keď dostal znepokojujúci telefonát.

Keď otec telefonoval s Yatesovou matkou, dozvedel sa, že jeho bývalá manželka deti opustila a vrátila sa do svojho rodného mesta Mobile v Alabame.

Policajný šéf Stephen Carlisle uviedol, že mužova bývalá svokra ho kontaktovala, aby zistila, prečo sa Yates vrátil domov, no jeho deti nikde nenašli.

Keď sa už chorému otcovi ozvala bývalá svokra, naskočil do prvého lietadla a zamieril do Roman Forest, aby sa pozrel, čo je s jeho dieťaťom.

Otec kontaktoval aj políciu a informoval ju o tom, čo sa stalo.

Otec čoskoro dorazil do Roman Forest a polícia rýchlo zareagovala. Vyšetrovatelia zostali v šoku zo stavu domu. Policajný šéf povedal : „Polícia prehľadala spálne a objavila silný zápach moču vychádzajúci z postele 3-ročného dieťaťa.“

Deti boli od 28. septembra 2022 do 14. novembra 2022 samé, s malým množstvom jedla a zásob . Policajný šéf sa vyjadril , že opustiť obe deti bolo krajne nezodpovedné s tým, že nechať ich prežiť samy takmer celé dva mesiace bolo hrubou nedbanlivosťou.

Policajné správy tiež naznačovali, že Yates počas celého utrpenia písal na sociálnych sieťach.

Polícia na základe jeho príspevkov získala presný obraz o jeho pobyte a napokon na neho 8. decembra vydala zatykač.

Matka povedala, že jej dcéra má doma tisíce dolárov

Yatesovú nakoniec zadržali v Južnej Alabame krátko po tom, čo polícia našla jej deti. Rímske oddelenie lesnej polície vydalo vyhlásenie, že matka dvoch detí žila s nemenovaným mužom v bytovom komplexe v Mobile. Našiel sa vďaka anonymnému tipu.

Yates bol obvinený z dvoch prípadov opustenia bez úmyslu vrátiť sa a ohrozenia dieťaťa, pričom deti si vzal k sebe blízky príbuzný.

Yates mal možnosť vysvetliť svoju situáciu reportérovi, ktorý ho oslovil prostredníctvom Instagramu.

Tvrdil , že utiekol z domu, pretože sa ho ex „pokúsil zabiť“. Tvrdila tiež, že pred odchodom si najala opatrovateľku, aby sa starala o jej deti, kým bola preč. Matka tam zrejme nechala svoje deti, aby sa starala o chorého otca, ktorý bol na podpore života.

Yates tiež tvrdil , že nechal svoju dcéru „s tisíckami dolárov, aby mohla robiť a kupovať čokoľvek“. Hoci prítomnosť peňazí nebola potvrdená, náčelník rímskej lesnej polície poznamenal, že keď deti našli, v dome nezostali žiadne potraviny. Vysvetlil :

„V dome nebolo jedlo. Všetko bolo prázdne. Boli tam nejaké suché fazule a nejaké korenie. [To bolo]“.

Potom, čo polícia zatkla matku, Yatesa odfotili usmievajúceho sa na zadnom sedadle policajného auta. Našli ich dva mesiace po tom, čo pôvodne opustila svoje dve deti a využila publicitu na získanie väčšej pozornosti na sociálnych sieťach.

Yates mal údajne aj 14-ročnú dcéru, ktorú matka nahlásila ako nezvestnú začiatkom toho mesiaca, keď odišla do Mobile. Všetky tri Yatesove deti sa zotavili a sú v bezpečí u príbuzných, uviedli zdroje.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights