pondelok, 1 júla, 2024

Kritizovali ma za to, že som si vzala muža s postihnutím, ale naša silná láska sa vzoprela všetkým klebetám

28-ročný Shane Burcaw sa narodil s postihnutím, ale to mu nezabránilo v tom, aby si užíval plnohodnotný život. Najväčšiu zásluhu na tom má jeho milá celoživotná priateľka, 24-ročná Hannah Aylwardová.

Ich vzťah je krásnym príkladom toho, že na svete existujú páry, ktoré si jeden druhého nevyberajú podľa vzhľadu, ale podľa srdca. Takíto ľudia sú však vždy terčom klebiet. Tento pár nebol výnimkou.

Shane Burcaw

Shane sa narodil so spinálnou svalovou atrofiou, nervovosvalovým ochorením, ktoré spôsobuje, že svaly sa časom zhoršujú. Od dvoch rokov je na elektrickom vozíku a sotva dokáže hýbať nohami a rukami.

Shane Burcaw je autorom troch ocenených kníh o živote so zdravotným postihnutím a je aj verejným rečníkom.

Ako sa manželia zoznámili

Pár sa zoznámil prostredníctvom dokumentárneho filmu o Shaneovi. Po zhliadnutí dokumentu, ktorý o Shaneovom živote natočila hviezda seriálu The Office Rainn Wilson, Hannah napísala hrdinovi príbehu, pochválila jeho zmysel pre humor a povedala, že je to milý chlapík.

Komunikácia sa začala listami, potom FaceTime telefonátmi, textovými správami a nakoniec sa dvojica veľmi zblížila a zamilovala.

Videoblog na kanáli Youtube
Reklama

Dvojica spoločne založila svoj kanál na YouTube Squirmy and Grubs, aby ľudí informovala o svojom vzťahu. Zaznamenali tam veľký úspech. Zaľúbenci sa na ňom delia o príbehy zo svojho každodenného života a o svoje spoločné zvyky.

Dnes má kanál viac ako 734 000 odberateľov a ich najpopulárnejšie video bolo videné viac ako 3,7 milióna krát.

Svadby

Shane a Hannah sa brali veľmi skromne, na vlastnom dvore s niekoľkými členmi rodiny. Dievča malo na sebe šaty, ktoré mala na svadbe jej matka, Shane mal na sebe oblek.

Hannah mala na sebe rovnaké šaty, aké mala na svadbe jej matka


Kvôli karanténe pózovali novomanželia na niekoľkých fotografiách s maskami na tvári. Povedali, že na budúci rok ich čaká veľká rodinná oslava, ale už sa nevedeli dočkať oficiálneho sobáša, preto si dohodli súkromný obrad.

Obrad pokračoval jedlom vo vlastnom prostredí a hudbou z playlistu Spotify.

Gossip
Pár hovorí, že na samom začiatku sa museli „otužovať“ z množstva klebiet a negatívnych komentárov.

„Je bohatý?“ – povedal jeden z komentátorov, zatiaľ čo iný si dal znamienko dolára. „Má iného partnera, s ktorým má sex?“ – Objavili sa aj drzé otázky. Iní ich vzťah brali ako vtip, tvrdili, že fotografia je photoshop, že dievča je s chlapcom kvôli popularite a podobne. Klebety boli určite nepríjemné a dvojici trochu strpčovali život, ale silné puto ich pomáhalo prekonať.

Samotná Hannah povedala: „Premýšľanie o myšlienkach a nepríjemných komentároch týchto ľudí je len strata času a časom sa stalo oveľa jednoduchším tieto komentáre ignorovať.“

„V prvom roku bolo bolestivé čítať takéto slová.

Chvíľu som si myslela, že aj keď sa so Shaneom vezmeme, všetci ľudia, ktorí pochybovali o našom vzťahu, si neuvedomia, že je skutočný.“ – povedala dievčina.

„Teraz už, samozrejme, nie som naivná a som oveľa silnejšia. Aj keď to chvíľu trvalo, dokážem takýchto ľudí úplne ignorovať. So Shaneom sa naďalej delíme o náš príbeh v nádeji, že ukážeme čo najväčšiemu počtu ľudí, že ľudia s postihnutím sú plnohodnotní partneri. A ozýva sa čoraz viac ľudí, ktorí nás pozitívne povzbudzujú, aby sme napredovali. Sme veľmi vďační všetkým ľuďom, ktorí pozitívne vnímajú náš príbeh,“ povedala.

Nehorázne zasahovanie do intímneho života páru
Pár dostal množstvo nepríjemných poznámok o ich intimite. Objavili sa aj drzí komentátori, ktorí hovorili o ich súkromných posteľných aférach. V jednom videu sa zaľúbenci vyjadrili, aby takéto komentáre nepokračovali, a popreli skutočnosť, že zdravotne postihnutí ľudia nemôžu byť fyzicky blízko svojich partnerov.

„Veľa ľudí si myslí, že neexistuje pohlavný styk,“ povedala Hannah o fyzickej stránke vzťahov, „ale určite je nesprávny stereotyp všetkých ľudí s postihnutím myslieť si, že ľudia s postihnutím nie sú sexuálne aktívni.“

Pár už predtým hovoril aj o svojej túžbe mať spolu deti a Shane v jednom zo starších blogových príspevkov vysvetlil, že je „dokonale schopný mať sex“.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Tieto znamenia zverokruhu čakajú finančné injekcie. Peniaze sa objavia nečakane

V astrológii sa predpokladá, že pohyby a postavenie nebeských...

Šokujúce zábery Celine Dion, keď mala silné svalové kŕče – Záchvat trval 10 minút

Celine Dion trpí mimoriadne zriedkavou neurologickou poruchou nazývanou syndróm...

Prečítaj si aj

Tieto znamenia zverokruhu čakajú finančné injekcie. Peniaze sa objavia nečakane

V astrológii sa predpokladá, že pohyby a postavenie nebeských...

Šokujúce zábery Celine Dion, keď mala silné svalové kŕče – Záchvat trval 10 minút

Celine Dion trpí mimoriadne zriedkavou neurologickou poruchou nazývanou syndróm...

Známy psychiater hovorí, že žijeme v dobe rozmaznaných detí: „Prestaňte sa k deťom správať ako k porcelánovým bábikám!“

V spoločnosti, kde je neustála drina času, kariéry a živobytia, je ťažké vychovávať dieťa tak, ako to robili rodičia za čias našich starých mám....

Keď sa narodila, jej rodičom povedali, aby sa jej vzdali, ale z mladej ženy s Downovým syndrómom sa odvtedy stala medzinárodná modelka.

21-ročná Ellie Goldsteinová je mladá žena s Downovým syndrómom. Hoci si lekári mysleli, že nikdy nebude chodiť ani hovoriť, Ellie sa vzoprela šanciam a...

Tieto znamenia zverokruhu čakajú finančné injekcie. Peniaze sa objavia nečakane

V astrológii sa predpokladá, že pohyby a postavenie nebeských telies ovplyvňujú životy ľudí na Zemi vrátane ich financií. Hoci skeptici môžu tento vzťah spochybňovať,...
Verified by MonsterInsights