sobota, 27 júla, 2024

Minula som viac ako 20 000 € na bábiky, ktoré vyzerajú ako živé „Moji priatelia si myslia, že je to strašidelné, ale mne je to jedno

posadnutosť tejto ženy realistickými bábikami sa začala počas pandémie, ale v súčasnosti už na svoju nezvyčajnú záľubu minul viac ako 20 000 eur a v súčasnosti má 18 takzvaných reborn bábik.

Kam, ktorá pracuje ako kancelárska manažérka, začala so svojou jedinečnou zbierkou v decembri 2020 po tom, čo ju dcéry požiadali o bábiky na Vianoce.

Mama dovtedy netušila, že reborn bábiky existujú, ale keď začala na internete hľadať darčeky pre svoje dcéry, narazila na neuveriteľne realistické bábiky a tie ju okamžite zaujali.

Reborn bábiky sú ručne vyrábané unikáty, ktoré sú spracované do takých detailov, že vyzerajú takmer ako skutočné novorodeniatka.

Mnohí ľudia, ktorí zbierajú reborn bábiky, ich skutočne vnímajú ako skutočné deti a niektorí tvrdia, že majú terapeutické účinky, pomáhajú liečiť duševné poruchy, ako je úzkosť a depresia, ale môžu pomôcť aj matkám, ktoré prišli o svoje novorodeniatka.

Kam však nevníma bábätká ako svoje deti, ale skôr ich považuje za artefakty, ktoré treba zbierať.

„Som nimi úplne zaujatá, každá reborn bábika je umelecké dielo. Je to forma umenia, ktorá mi prináša radosť, rovnako ako umelecké diela mnohým iným ľuďom. Zbieranie kvalitných umeleckých bábik sa nelíši od zbierania obrazov alebo sôch, ktoré si môžete vystaviť doma,“ vysvetlila žena z Floridy.

„Hoci svoje bábiky takto nevystavujem, mám veľké potešenie z toho, že ich aranžujem do rôznych póz a fotím. Ďalším dôvodom, prečo ma tak veľmi bavia, je, že sa o túto záľubu môžem podeliť so svojimi dcérami.

Milujú bábiky rovnako ako ja a moja najmladšia, ktorá má tri roky, miluje, keď ju fotím, ako ich drží v náručí. Je to ďalší spôsob, ako si vytvoriť puto,“ dodala matka.

Kam hovorí, že okrem toho, že sa zblížila so svojimi dcérami, spoznala prostredníctvom Reborn Babies skvelých ľudí.

„Tento koníček ma baví, pretože za takmer tri roky, čo sa venujem zbieraniu, som spoznala tých najlepších ľudí. Ľudí, ktorých som väčšinou nikdy osobne nestretla, ale z ktorých sa vykľuli naozaj úžasní, pozorní, starostliví a nezištní ľudia.“

Hoci bábiky vníma skôr ako zbierku než ako členov rodiny, prejavuje o ne mimoriadny záujem. „So svojimi bábikami sa nemaznám.

Obliekam ich do rôznych šiat a staviam ich do póz, vďaka ktorým vyzerajú ako skutočné deti, ale nezaobchádzam s nimi ako so skutočnými deťmi. Teším sa z nich a naozaj si k nim vytváram vzťah, ale nemyslím si, že by som k nim mala citový vzťah,“ hovorí Kam.

Väčšinu bábik kupuje od brazílskej umelkyne Rosany Ritacco a hoci má v súčasnosti 18 bábik, naraz ich mala 30. Nie každý však s touto záľubou súhlasí a nie každý ju dokáže prijať.

„Od každého sa stretávam s rôznymi reakciami. Moje dcéry, samozrejme, moje detičky milujú a môj manžel ma s láskou považuje za šprtku.

Moja mama si myslí, že bábiky sú úžasné kvôli umeleckému spracovaniu. Môjmu otcovi je to úplne jedno. Jedna z mojich sestier si myslí, že je to veľké vyhadzovanie peňazí, zatiaľ čo druhá hovorí, že každý si robí, čo chce.

Niektorí moji priatelia sú z bábik vo všeobecnosti úplne zhrození.

Myslím, že väčšina z nich to nechápe, ale rešpektujú ma, takže ma za to nekritizujú,“ povedal Kam. Častejšie dostáva negatívne komentáre od cudzích ľudí, ale aj keď s ňou nesúhlasia, je jej jedno, čo si myslia ostatní.

Nie každá reakcia, s ktorou sa stretne, je však negatívna. „Zatiaľ som svoje deti zobrala na verejnosť len dvakrát. Všetci boli veľmi prekvapení, aké sú realistické.

Väčšina ľudí si najprv myslela, že sú to skutočné bábätká,“ vysvetlila a dodala, že druhýkrát sa stretla so zberateľom bábik, ako je ona sama, v kaviarni, ale v okolí bolo málo ľudí a nepamätá si, že by sa na ňu niekto čudne pozeral.

Kam tiež povedal, že táto záľuba sa môže stať veľmi návykovou a nákladnou, pretože skutočne realistické bábiky vyrobené výlučne zo silikónu sú veľmi drahé.

„Je veľmi ľahké kúpiť si bábiku a myslieť si, že to je všetko, čo budete mať, a potom si ich kúpiť 50. Znie to ako preháňanie, ale stáva sa to stále!“ – povedala žena, ktorá v súčasnosti čaká dve nové deti.

zdroj foto: instagram

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights