sobota, 27 júla, 2024

Pravda o prvej manželke Antonia Banderasa Anne Leze: Románik, ktorý viedol ku katastrofálnemu manželstvu

Antonio Banderas po nešťastnom rozvode s prvou manželkou Anou Leza stále veril v silu lásky a v nájdenie tej pravej ženy.

Antonio Banderas je všeobecne obľúbený ako šarmantný, romantický latino milovník, ale v skutočnosti mal v láske skôr smolu.

Počas svojej 40-ročnej hereckej kariéry sa dvakrát oženil a dvakrát rozviedol a obe manželstvá sa skončili diametrálne odlišne. Jeho láska k Melanie Griffithovej je dobre známa – ich manželstvo trvalo takmer 20 rokov a narodila sa im dcéra, herečka Stella del Carmen Banderasová – ale len málo ľudí vie o Antoniovom súkromnom živote pred tým, ako sa presťahoval do Spojených štátov, najmä o jeho nevydarenom manželstve s Anou Lezaovou.

To, ako ich manželstvo dopadlo, nie je len varovným príbehom pre všetkých, ktorí konajú impulzívne a vrhajú svoje nádeje do víru romantiky;

je to lekcia, ako sa nevzdávať svojho srdca. Antonio sa napriek svojim neúspechom nenechá odradiť od tej Pravej; vytrvalo hľadá lásku, aj keď to vyvrcholí množstvom bolesti, nedôvery a srdcových bolestí.

Tu sa dozviete, čo sa môžeme naučiť z hľadania lásky Antonia Banderasa:

Antonio musel zaplatiť vysokú pokutu za svoje prvé manželstvo s Anou Lezou.
V rozhovore pre Vanity Fair Antonio otvorene hovoril o neuváženom rozhodnutí, ktoré urobil, keď sa oženil s Anou, a o tom, prečo ich vzťah nevydržal.

Bola jeho hereckou partnerkou a učiteľkou angličtiny, ktorá ho v podstate naučila, ako rozvíjať svoje remeslo v mainstreamovej kinematografii.

„Pomohla mi preložiť scenár k filmu Los Reyes del Mambo… dodala mi veľa sebavedomia,“ povedal Antonio a pripísal jej zásluhu na tom, že mu pomohla vybudovať si udržateľnú kariéru v Hollywoode.

Hviezda filmu Zorro uviedla, že bez Aninej neustálej podpory a vedenia by nebol tak uznávaný, ako je dnes. „Bez nej by som tú úlohu nedostal,“

povedal. Ana svoje vyhlásenie podporila slovami, že bolo „nevyhnutné“, aby ho sprevádzala do USA. Nehovorila ani slovo po anglicky, takže bolo prirodzené, že Ana bola týmto večným plusom. Už po šiestich mesiacoch randenia si v roku 1986 uviazali uzol.

„Sudca chce vedieť, koľko zaplatí svojej partnerke.

Chytia vás za jednu nohu, zatrasú vami, a keď dostanú [posledný dolár], nechajú vás. To isté urobili aj mne.“ – Antonio Banderas povedal pre Vanity Fair España

Antonio si uvedomil, že sa s Anou musí rozísť, až keď na natáčaní filmu Traja v páre stretol Melanie Griffith. Tvrdí, že s Melanie nemal nedovolený pomer; namiesto toho čakal s rozvodom s Anou, aby mohol nadviazať vážny vzťah s Melanie.

„Bolo to veľmi, veľmi rýchle a veľmi nutkavé, ale zároveň sme boli v tom čase stále spojení,“ povedal Antonio o tom, ako sa jeho zaľúbenie do Melanie v priebehu rokov vyvinulo do skutočnej lásky.

Žiaľ, rozvod s Anou neprebehol tak hladko, ako dúfal. Jednoducho povedané, bol to škaredý a drahý rozvod, pri ktorom súd nariadil Antoniovi platiť mesačné výživné vo výške 12 000 eur, priznal Anine dom v hodnote 3,4 milióna eur a dal jej doživotné práva na 50 % všetkých filmov, v ktorých sa počas ich manželstva objavil.

Antonio konanie odsúdil a označil ho za „dohodu“, ktorá ich celý čas charakterizovala. Nemyslí si, že by mal odovzdať také veľké bohatstvo; celý systém je podľa neho schémou na vykrvácanie hercov.

Vždy však veril v silu lásky.

Hoci jeho manželstvo s Anou bolo v mnohých ohľadoch odsúdené na krach, nezastavilo to jeho krásny milostný vzťah s Melanie Griffithovou.

Pri prvom stretnutí sa do seba bláznivo zamilovali, a keď sa ich manželstvá začali rúcať, nemali inú možnosť, ako sa odovzdať vášni, ktorá medzi nimi bujnela. Ich zbližovanie vyvolalo v tom čase značnú kontroverziu – o Antoniovi sa hovorilo, že „opustil“ svoju manželku kvôli sexi zábave na pľaci.

V rozhovore uverejnenom v roku 1995 však španielsky herec nepochyboval o tom, že počúval svoje srdce a objavil lásku, ktorú silno cítil k svojej kolegyni. „Jednoducho viete, že je v nej niečo, čo je silnejšie ako vy,“ povedal pre The Morning Call.

‚Láska je abstraktný pojem, ktorý vás pohltí bez vášho dovolenia a dáva vám silu robiť zvláštne, najneočakávanejšie životné rozhodnutia. Podobne aj on, keď stretol Melanie, nedokázal myslieť jasne. Musel sa rozhodnúť.

Láska je veľmi abstraktný pocit. Lásku ani neviem opísať.

Kto dokáže opísať lásku? Je to ako opísať život. Len viete, že je v nej niečo, čo je silnejšie ako vy. A nemôžete to zastaviť.“ Antonio Banderas v relácii The Morning Call

V rozhovore pre Entertainment Weekly, ktorý bol uverejnený v tom istom roku, Antonio trochu zmenil svoj postoj a tvrdil, že rozchod s Anou nemá „nič spoločné“ s jeho začínajúcim románikom s Melaniou. Je zbytočné špekulovať, či Melaniin príchod priamo viedol k rozpadu Antoniovho manželstva, keďže táto situácia sa odohrala pred viac ako dvadsiatimi piatimi rokmi.

Navyše, nech bol ich vzťah akokoľvek krásny, Antonio a Melanie nevydržali dlho. Rozvod oznámili v júni 2014 s tým, že chcú ísť každý svojou cestou „láskyplným a priateľským spôsobom“. Ich rozchod bol viac než priateľský, pričom Antonio nazval Melanie svojou „najlepšou priateľkou“ a tvrdil, že „ju budem milovať až do smrti“.

To, že sa manželstvo skončilo, neznamená, že musí byť škaredé alebo bezcitné. Ľudia si stále môžu zachovať priateľstvo, priznať si lásku a udržať si určitú úroveň spolupatričnosti.

Na druhej strane akt rozvodu sám osebe nemusí znamenať zlyhanie alebo neschopnosť. Niekedy, podobne ako Antonio, ľudia konajú z rozmaru a robia to, čo považujú za najlepšie pre svoju budúcnosť, bez toho, aby zvážili dôsledky.

S Anou si neboli súdení, ale on nikdy nestratil schopnosť milovať a byť milovaný na oplátku. Jej túžbu po Melanii prijal s otvorenou náručou a akceptoval zmeny v jej živote.

Svoje srdce a myseľ si udržiaval otvorené

Dnes je Antonio síce dvakrát rozvedený herec v Hollywoode po šesťdesiatke, ale nedovolí, aby svojvoľná nálepka určovala jeho milostný úspech. Je šťastným partnerom holandskej investičnej bankárky Nicole Kimpelovej, ktorá mu pomáha zotaviť sa z infarktu spred štyroch rokov. Je chodiacim dôkazom odolnosti lásky a toho, ako dokáže človeka posilniť zvnútra.

Rozvod môže byť udalosťou, ktorá zmení život a ktorá môže jednotlivca priviesť na temnú cestu neistoty, pochybností a rozčarovania. Ak si však zachováte zmysel pre pozitivitu a optimizmus, dokážete sa z nej dostať. Ide o to, aby ste si udržali srdce a myseľ otvorené pre možnosti, aj keď sa nevyvíjajú tak, ako ste dúfali, alebo ak skončíte so zlomeným srdcom. Ak do seba lásku nevpustíte, nikdy sa nedozviete, aké to je.

zdroj

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights