sobota, 27 júla, 2024

Rodičia 8 dní po tragédii v škole vypli podporu života svojho syna – krátko po nej zachránili 4 životy

Pre sedemročného Decklana Haywarda to bol obyčajný školský deň, počas ktorého sa zabával so svojimi kamarátmi. Zrazu však jeho matka dostala telefonát, ktorý by žiadna matka nemala riešiť, a nasledujúce dni boli ešte pochmúrnejšie.

V stredu 19. júla 2023 mal Decklan Hayward smrteľné problémy. Previezli ho do detskej nemocnice Westmead v Sydney.

Žiaľ, neprežil a 1. augusta 2023 sa rodina sedemročného chlapca rozlúčila so svojím malým chlapcom. V trpko-sladkom slede udalostí sa podarilo zachrániť štyri životy.

Po smrti Decklana ho rodina a verejnosť chválili za jeho hrdinský prínos pre životy iných, zatiaľ čo komunita ponúkla smútiacej rodine svoju podporu.

Horkosladká rozlúčka s mladým hrdinom

Declanova milujúca teta Kaylah Haywardová naznačila, že tento posledný čin odvahy nebol nepodobný jeho zosnulému synovcovi, a vyhlásila, že je to “ najveselšie a zábavné dieťa…“

„A každý, kto ho poznal, to vedel… bol jednoducho taký úžasný. Vždy sa staral o všetkých ostatných pred sebou.“

Haywardová na svojom účte na Facebooku zdieľala stránku GoFundMe. Využil internetovú komunitu na darovanie a zdieľanie príspevku, v ktorom žiadal o ďalšie peniaze na pomoc Declanovým rodičom pri organizovaní pohrebu ich zosnulého syna.

Tragické okolnosti, ktoré viedli k predčasnej smrti 7-ročného chlapca

Bol to bežný školský deň. Chlapec sa počas obeda začal dusiť. V dôsledku toho sa mu zastavilo srdce a jeho mozog bol takmer pol hodiny bez kyslíka. Teta povedala:

„Žiaľ, po ôsmich dňoch na prístrojoch museli moja sestra Katie a Robbie urobiť rozhodnutie, ktoré by nemal urobiť žiadny rodič, a nechať nášmu synovi narásť krídla a odísť s anjelmi.“

Vďaka darcovstvu orgánov zachránil dnes už zosnulý Decklan život štyrom ľuďom. Jeden z jeho orgánov dostal iný malý chlapec, ktorý sa zázračne zhodoval s Decklanom.

Obrovská reakcia na odchod mladého hrdinu

Na Facebooku bol zdieľaný článok o tragickom, no zároveň trpko-sladkom odchode malého chlapca, na ktorom boli dve Decklanove fotografie – na jednej pije mliečny koktail a usmieva sa do kamery a na druhej pózuje pred sochou Hulka v životnej veľkosti. Článok sa stretol s obrovským súcitom, pričom väčšina komentárov bola plná sústrasti. Jeden z nich napísal:

„Aký srdcervúci príbeh. Teraz vedia, že ich chlapček žije ďalej vďaka svojej odvahe pri darovaní orgánov. Odpočívaj v pokoji, dieťa.“

Ďalší uviedol, že tento prípad bol „nočnou morou každého rodiča“. Ďalší komentátor uviedol, že Declanova smrť je „nepredstaviteľná strata!!!“.

Účet GoFundMe, ktorý teta zdieľala s cieľom pomôcť smútiacim rodičom zorganizovať pohreb, sa stretol s mimoriadne pozitívnou odozvou. Žena po boku Patricie Keaneovej, ktorá práve prispela sumou 20,00 dolárov, napísala v časti komentárov na stránke GoFundMe toto: „Viem, že to nie je pravda:

„Budeš deťom chýbať, úžasný chlapček. Nech ti narastú krídla a nech lietaš vysoko. Od rodiny Stevens-Keaneovcov xx.“

Decklanovo srdce putovalo k inému chlapčekovi, s ktorým sa zázračne dokonale zhodol, čo je podľa jeho tety veľmi zriedkavé.

Ľudí tento tragický príbeh dojal a na stránku GoFundMe – niečo ako dobrý anjel na Slovensku, ktorú založila Kaylah, zatiaľ prišlo viac ako 500 príspevkov. Pôvodná cieľová suma bola 20 000 austrálskych dolárov, ale vyzbieralo sa viac, približne 24 000 dolárov, čo je približne 23 000 eur.

Väčšina prispievateľov zdôraznila, aká nepredstaviteľná je strata rodiny a že strata dieťaťa je nočnou morou každého rodiča, a zároveň vyjadrila svoju sústrasť.

„To, že sa moja sestra nemusí stresovať s nákladmi na čokoľvek a môže si jednoducho vybrať všetko, čo chce, a všetko, čo by sa Decklanovi páčilo, znamená veľmi veľa,“ napísala Kaylah a poďakovala sa darcom.

Teta sa zároveň snaží vidieť v tragédii aj to dobré: „Vidíme to tak, že hoci sme ho stratili, jeho srdce bije ďalej.“

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights