sobota, 5 októbra, 2024

10 bežných chýb v štýle, vďaka ktorým ženy vyzerajú oveľa staršie. Toto vás omladí o 15 rokov

Starnutie je prirodzený a nezastaviteľný proces, ktorý môže ovplyvniť našu fyzickú, emocionálnu a psychickú pohodu. To však nie je dôvod, aby sme sa necítili dobre, a s trochou starostlivosti môžeme stále vyzerať a cítiť sa štýlovo.

Existuje však niekoľko základných chýb, ktorých by sme sa mali vyvarovať. Heather, odborníčka na módu, sa o tipy v tejto oblasti delí na svojom populárnom kanáli YouTube „Úžasní po päťdesiatke“.

Tu je 10 bežných štýlových chýb, vďaka ktorým ženy vyzerajú oveľa staršie.

1.Oblečenie, ktoré zakrýva krk

Postupom času môžu vrásky na krku pôsobiť čoraz rušivejšie a my môžeme mať pocit, že je lepšie ich skryť. Heather však tvrdí, že svetre a kardigany s vysokým výstrihom môžu v skutočnosti dodať našej tvári opuchnutý, ochabnutý vzhľad.

Módna expertka hovorí, že topy s výstrihom do V môžu byť prospešnejšie, pretože opticky predlžujú náš trup, namiesto toho, aby sa sústredili na našu tvár alebo krk.

Heather hovorí, že záhyby sú línie, ktoré rozprávajú príbeh, takže sa nemáme za čo hanbiť. Na zimu odporúča svetre s výstrihom do V a na leto ľahký top, možno s kvetinovou potlačou, tiež s hlbokým výstrihom.

2. Nosenie staromódnych štýlov, ako sú oblečenie so zvieracou potlačou

Samozrejme, že je v poriadku nechať si v skrini nejaké obľúbené staršie kúsky, no oblečenie v starom štýle vás môže aj zostarnúť, preto sa oplatí vyberať pozorne. Heather hovorí, že hoci ona sama miluje zvieracie vzory (napríklad leopardí vzor), preháňanie nás určite starne.

Ak chceme zostať pri klasike, môžeme zvoliť napríklad bodkované šaty, ktoré prepožičiavajú mimoriadne elegantný, no nadčasový vzhľad. Heather zvolila napríklad tmavomodré bodkované šaty, v ktorých vyzerala skvele.

3. Ak nepoužívame opasky na voľné, nadrozmerné oblečenie

Častou chybou je aj výber voľného oblečenia, ktoré sa snaží skryť vašu postavu. Ale príliš veľké oblečenie v skutočnosti nie je prospešné, pretože spôsobuje, že naše telo vyzerá beztvaré a ochabnuté.

Preto je dobré používať opasky – najmä tie tenšie – ktoré zvýraznia pás, a tak môžeme pôsobiť štíhlejšie. „Na druhom obrázku mám štíhlejšiu postavu presýpacích hodín, zatiaľ čo na prvom obrázku bez opasku vyzerá môj pás hrubší,“ vysvetlila Heather a ukázala, aký veľký rozdiel môže urobiť jednoduchý opasok.

4. Jednofarebné kombinácie

Monochromatické súbory môžu byť nudné, ale pridanie trocha hry a extra farby do vášho vzhľadu vás môže urobiť oveľa módnejšími.

Heather navrhuje vyskúšať kontrastné farby, ako je napríklad spojenie čiernej blúzky s bledomodrým sakom. Takto skombinovanými farbami môžeme dosiahnuť štíhlejší, štýlovejší a mladší vzhľad.

5. Skrytie krku a nôh

Veľa ľudí sa skrýva za šaty, pretože neradi ukazujú kilá navyše, vrásky a kŕčové žily. Podľa Heather však skrývanie nie je riešením. Módna expertka radí vyberať si šaty s hlbším výstrihom, bočnými rozparkami a kvetinovými vzormi, ktoré nezakrývajú krk a nohy. A v lete noste ľahké nepriľnavé materiály, ktoré nezvýrazňujú kilá navyše, ktoré sa môžu objaviť v okolí brucha.

Na zoštíhľujúci efekt sú skvelé už módne midi a maxi šaty.

6. Nosenie trubicových šatiek

Hrubé šatky nám môžu skryť vrásky na krku, no nie sú nijak zvlášť prospešné. Podľa Heather sú trubicové šatky nemoderné a skutočne vysávajú život z vášho vzhľadu, takže by ste sa im mali rozhodne vyhnúť.

Namiesto toho si vyberte odevy s výstrihom do V a nechajte krk odhalený. Hlbší výstrih automaticky smeruje oko nadol a pôsobí zoštíhľujúco.

7. Nosenie voľných nohavíc

Správnym oblečením dokážeme navodiť želanú ilúziu – teda vyzerať mladšie. K tomu Heather odporúča nevyberať si príliš veľké oblečenie, ako sú voľné topy s okrúhlym výstrihom a široké široké nohavice, pretože vďaka nim vyzeráme beztvarejšie a plnšie.

Blúzky s výstrihom do V a vypasované nohavice však dokážu opticky predĺžiť náš vzhľad, upriamiť pohľad nadol, a tak nás zoštíhliť. Takto vytvorená ilúzia je tajomstvom elegantného, ​​mladistvého vzhľadu, s ktorým nikdy nič nepokazíme.

8. Veľké a ťažké kabelky

Nosenie väčších a ťažších tašiek môže byť nepohodlné, no aj tak sa mnohí z nás rozhodnú nosiť so sebou všetko potrebné. Podľa Heather je však načase to vzdať, pretože to nielenže odľahčí naše plecia, ale zlepší aj náš vzhľad. Veľké a ťažké tašky môžu spôsobiť, že budeme vyzerať staršie len preto, že ovplyvňujú naše držanie tela.

Módna odborníčka odporúča, aby sme si so sebou nechávali naozaj len najnutnejšie veci, ktoré sa zmestia aj do menšej tašky. Malé tašky, ktoré sa dajú pripevniť okolo pása alebo cez rameno, môžu byť obzvlášť štýlové.

9. Staršie oblečenie, ktoré už nie je užitočné alebo módne

Je pochopiteľné, ak sme na nejaké staré obľúbené kúsky oblečenia citovo naviazaní, no často už nie sú prospešné, nehovoriac o tom, že už asi nie sú v móde – rovnako ako napríklad naša stará obľúbená kožená bunda nemusí byť práve tá správna voľba. Pre elegantnejší a modernejší vzhľad je vhodnejšia bunda z umelej kože v kombinácii s nohavicami a tričkom alebo dokonca šatami.

Zároveň sa oplatí zvoliť kratšie saká, ktoré lepšie zvýraznia krivky a línie a nepôsobia tak nafúkane.

10. Bežný make-up nemeníme

Mnoho ľudí sa drží svojich osvedčených postupov pri líčení, ale niekedy je v poriadku veci trochu zmeniť a osviežiť. Podľa Heather je jednou z najdôležitejších vecí vyhnúť sa tmavším farbám, ako je príliš veľa čiernych očných liniek a tmavších rúžov, pretože môžu pôsobiť umelo a drsne. Svetlejšie odtiene sú naopak prirodzenejšie a mladistvejšie.

Heatherine videá sú mimoriadne úspešné a jej módne rady mnohým pomáhajú, ako môžete vidieť z komentárov. „Je naozaj úžasné, aký rozdiel môže spôsobiť pár malých zmien, pokiaľ ide o obliekanie a make-up. Oboje ste prezentovali fantasticky,” napísal jeden užívateľ.

„Obávam sa, že urobím niektoré z chýb, ktoré ste spomínali. Ďakujem za radu a za ukazovanie krajších alternatív,“ dodal ďalší komentátor.

„Milujem tieto videá Pred a Po. Toľkokrát sa musím smiať, ako veľmi sa musíte znevýhodňovať, aby ste ukázali rozdiel,“ komentoval ďalší fanúšik Heather .

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Toto je matematický hlavolam, ktorý dokáže vyriešiť iba 1 z 1 000 ľudí – Si taký výnimočný?

Matematické hádanky sú známe už po stáročia. Niekto hneď...

13 Psychologických trikov, ktoré vám pomôžu vyrovnať sa s úzkosťou. Všetky sa naučíte za jeden deň

Záchvaty úzkosti sú najbežnejším a najpodceňovanejším duševným ochorením. Milióny...

Má toho dosť a prestane upratovať, keď jej manžel povie, že v dome nič nerobí.

V sobotu (3. júna) používateľka TikTok @lindsaydonnelly2 zdieľala na...

Prečítaj si aj

Toto je matematický hlavolam, ktorý dokáže vyriešiť iba 1 z 1 000 ľudí – Si taký výnimočný?

Matematické hádanky sú známe už po stáročia. Niekto hneď...

13 Psychologických trikov, ktoré vám pomôžu vyrovnať sa s úzkosťou. Všetky sa naučíte za jeden deň

Záchvaty úzkosti sú najbežnejším a najpodceňovanejším duševným ochorením. Milióny...

Má toho dosť a prestane upratovať, keď jej manžel povie, že v dome nič nerobí.

V sobotu (3. júna) používateľka TikTok @lindsaydonnelly2 zdieľala na...

Naše telo vie, kedy sa blíži smrť, a všetko sa začína pri nose

Podľa niektorých vedeckých výskumov je kľúčom k tajomstvu blížiacej...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

Toto je matematický hlavolam, ktorý dokáže vyriešiť iba 1 z 1 000 ľudí – Si taký výnimočný?

Matematické hádanky sú známe už po stáročia. Niekto hneď vidí správne riešenie, iný musí vyskúšať veľa možností, kým sa mu ho podarí vyriešiť. Sú...

13 Psychologických trikov, ktoré vám pomôžu vyrovnať sa s úzkosťou. Všetky sa naučíte za jeden deň

Záchvaty úzkosti sú najbežnejším a najpodceňovanejším duševným ochorením. Milióny ľudí trpia úzkosťou, ale tí, ktorí sa s ňou ešte nestretli, si nedokážu predstaviť, čo...

Astronaut NASA strávil 178 dní vo vesmíre, keď videl Zem z vesmíru, uvedomil si, že „žijeme v klamstve“

Pred 63 rokmi bol Jurij Gagarin prvým človekom, ktorý sa dostal do vesmíru, a pravdepodobne ako prvý zažil to, čo vedci dnes nazývajú „efekt...
Verified by MonsterInsights