štvrtok, 24 októbra, 2024

Podľa teórie kvantovej nesmrteľnosti môžeme byť v skutočnosti všetci nesmrteľní

Teória kvantovej nesmrteľnosti pochádza z 80. rokov minulého storočia, ale TikTokerka menom Joli Moli ju nedávno opäť uviedla do pozornosti verejnosti a táto teória sa teraz teší ohromujúcej popularite.

Kvantová nesmrteľnosť vychádza z teórie amerického fyzika Hugha Everetta, ktorý ako prvý navrhol takzvanú interpretáciu kvantovej fyziky s mnohými svetmi, teda možnosť existencie multivesmíru.

Joli vo svojom videu vysvetlila, že namiesto toho, aby sme zažili smrť, naše vedomie sa jednoducho prenesie do paralelného vesmíru, kde žije ďalej. Podľa TikTokera to stavia mnohé veci do iného svetla vrátane otázky apokalypsy.

„Ak je teória kvantovej nesmrteľnosti pravdivá,“ uzavrel, „jednoducho sa prebudíte v paralelnom vesmíre a nebudete si pamätať, že ste práve prežili apokalyptickú udalosť.“

Podľa Joli je jediným vodítkom alebo náznakom toho, že naše vedomie mohlo byť prenesené do paralelného sveta, tzv. nový Mandelov efekt. Tento jav, nazývaný Mandelov efekt, spočíva v tom, že viacerí ľudia majú falošné spomienky na určitú vec.

Tento jav dostal názov Mandelov efekt, pretože sa rozšírila falošná „spomienka“, že Nelson Mandela zomrel vo väzení v 80. rokoch 20. storočia, hoci v skutočnosti tento politik zomrel až v roku 2013.

Podľa TikTokera môžu byť tieto nové Mandelove efekty často malými príznakmi, napríklad niekto nadobudne presvedčenie, že vypínač svetla v jeho byte bol na opačnej strane steny, ako je teraz, až do toho dňa, a podľa nich to môže znamenať, že jeho vedomie bolo prenesené z inej reality do súčasnej reality po tom, ako bola realita, v ktorej žil, zničená apokalyptickou udalosťou.

„V podstate chcem povedať, že v našej realite sa apokalypsy dejú každý deň… po tom, čo sa stane nevyhnutná apokalypsa, sa na druhý deň prebudíte v novej realite a vzápätí sa ocitnete na Reddite a budete sa rozprávať o tom, ako dlho má Pizza Hut dve T? Hádate sa s ľuďmi, ktorí sa narodili v tejto novej realite a ktorí si myslia, že v nej vždy boli dve T, „ vysvetlila svoju teóriu Joli.

Uviedla však aj ďalšie argumenty na podporu svojej teórie. „Neveríte mi? Dobre, je to asi 65 miliónov rokov, čo asteroid údajne vyhubil dinosaury.

Takže mi chcete povedať, že za posledných 65 miliónov rokov nepreletel v našej blízkosti iný asteroid a nezničil nás?

Myslíte si, že máme také šťastie? Máme len šťastie, že sa nám asteroidy vo vesmíre vyhýbajú, však? Zem nemá kormidlo, „ povedal vo videu.

Joliina teória sa rýchlo stala virálnou a v krátkom čase malo jej video na túto tému takmer 5 miliónov pozretí. Mnohí ľudia považovali hypotézu TikTokera za znepokojujúcu, iní ju komentovali sarkasticky.

Spomedzi tých, ktorí boli naklonení veriť bizarnej teórii, niektorí považovali myšlienku kvantovej nesmrteľnosti za desivú, zatiaľ čo iní ju vnímali ako možnosť večného života a považovali ju za upokojujúcu.

Joli neskôr zverejnila ďalšie video na túto tému, v ktorom sa snažila odpovedať na otázky používateľov.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Tento muž tvrdí, že práve pre tento dôvod čas od roku 2020 ubehol tak rýchlo

Máte pocit, že čas od roku 2020 nejako rýchlejšie...

Retro na dnes: Takto vyzerala dopravná kontrola áut v roku 1989

Policajné dopravné kontroly prebiehali na území dnešného Slovenska a...

Prečítaj si aj

Tento muž tvrdí, že práve pre tento dôvod čas od roku 2020 ubehol tak rýchlo

Máte pocit, že čas od roku 2020 nejako rýchlejšie...

Retro na dnes: Takto vyzerala dopravná kontrola áut v roku 1989

Policajné dopravné kontroly prebiehali na území dnešného Slovenska a...

Žena, ktorá mala zážitok blízky smrti, povedala, že videla peklo a rozprávala o svojom zážitku

Charlotte Holmesová z Wichity v Kansase uviedla, že nebo...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

Terorista, ktorý utiekol z väzenia, spustil paľbu na pápeža. Po 2 rokoch za ním prišiel pápež do väzenia…

Musíte byť neuveriteľne silný a mať zlaté srdce, aby ste odpustili človeku, ktorý vás takmer priviedol do hrobu.Čo asi cítil pápež Ján Pavol...

Žene dvojnásobne napuchla tvár, len kvôli tomu, že použila farbu na vlasy „Urobila som chybu a teraz chcem všetkých varovať.“

Dočasne znetvorená alergickou reakciu na farbenie vlasov, sa 19-ročná Francúzska Estelle rozhodla podeliť o svoju nepríjemnú skúsenosť s farbením vlasov.Mladá žena zverejnila fotografiu svojej strašnej premeny.Podľa...

Tento muž tvrdí, že práve pre tento dôvod čas od roku 2020 ubehol tak rýchlo

Máte pocit, že čas od roku 2020 nejako rýchlejšie ubehol? Akoby dni zostali rovnako dlhé, ale roky sa nejako neuveriteľne skrátili? Je takmer neuveriteľné,...
Verified by MonsterInsights