piatok, 5 júla, 2024

Šokujúce zábery Celine Dion, keď mala silné svalové kŕče – Záchvat trval 10 minút

Celine Dion trpí mimoriadne zriedkavou neurologickou poruchou nazývanou syndróm strnulého človeka a vo svojom novom dokumentárnom filme „Ja som: Céline Dion“ odhaľuje otrasné momenty svojho každodenného boja vrátane 10-minútovej sekvencie záchvatov, pri ktorých trpí silnými svalovými kŕčmi. Speváčka trvala na zverejnení záberov, pretože chcela, aby ľudia videli bolestivú realitu a pochopili vplyv jej choroby.

Celine Dion v decembri 2022 zverejnila, že jej diagnostikovali syndróm stuhnutej osoby (SPS), zriedkavú autoimunitnú neurologickú poruchu.

Toto ochorenie spôsobuje nekontrolovateľné kŕče a svalovú stuhnutosť, čo vážne ovplyvňuje kvalitu života. Svalové kŕče sú často vyvolané emocionálnymi podnetmi.

Celine Dion uviedla, že jej príznaky sa začali svalovými kŕčmi a stuhnutosťou, ktoré pociťovala niekoľko mesiacov, kým jej bola stanovená oficiálna diagnóza. Ochorenie malo hlboký vplyv na jej život a kariéru a prinútilo ju zrušiť svetové turné Courage World Tour, ktoré bolo zrušené kvôli obmedzeniam zavedeným epidémiou a malo sa obnoviť až v roku 2022.

Speváčka zdokumentovala svoj boj so syndrómom stuhnutej osoby vo filme Amazon Prime I Am: Celine Dion. Dokument ponúka intímny pohľad do speváčkinho každodenného života, odkedy sa rozhodla ustúpiť z centra pozornosti a sústrediť sa na svoje zdravie.

Režisérka Irene Taylor dostala privilégium a obrovskú zodpovednosť zachytiť tieto momenty, pričom rešpektovala želanie hviezdy ukázať tento hlboko osobný boj.

Dion okrem iného trvala na tom, aby film obsahoval scénu nakrútenú počas 10-minútového svalového kŕča. V tejto scéne je vidieť, ako speváčka leží v bolestiach na chrbte a nemôže sa pohnúť.

Podľa jej slov chcela tento surový a bolestivý moment ukázať za každú cenu, pretože chcela, aby ľudia videli pravú tvár jej boja so SPS.

Irene Taylorová povedala, že v čase nakrúcania mala pochybnosti, či má pokračovať v nakrúcaní, ale Dion si stanovila, že si pred nakrúcaním nebude pýtať povolenie na čokoľvek.

„Kríza prišla veľmi rýchlo,“ spomína Taylor, ktorá sa rozhodla pokračovať v nakrúcaní v súlade so speváčkinou túžbou podať úplný a úprimný obraz o svojom stave.

Keď kríza pominula, Dion začala spievať, čo ju zrejme upokojilo. Prekvapivo to bola ona sama, kto po intenzívnej a bolestivej epizóde utešoval filmový štáb, čím ukázala svoju neuveriteľnú silu a odolnosť. „Stisol mi ruku a povedal: „Nemysli na to, čo sa stalo,“ povedala Taylor.

Diagnóza syndrómu stuhnutej osoby mala hlboký vplyv na život a kariéru Celine Dion. V nedávnom rozhovore s Hodou Kotbovou v relácii Today otvorene hovorila o tom, aký vplyv na ňu malo jej ochorenie.

Priznala, že príznaky SPS sa spočiatku objavili na jej krku a keď sa pokúšala spievať, mala pocit, akoby ju niekto škrtil. Zažívala aj kŕče v bruchu, chrbtici, rebrách a končatinách.

Kŕče boli také silné, že speváčka utrpela niekoľko zlomenín rebier. Dion tiež povedala, že bolo nesmierne bolestivé držať svoj stav v tajnosti, pretože mala pocit, že klame ľuďom, ktorí jej pomohli dostať sa tam, kde je, a preto sa napokon rozhodla otvorene hovoriť svojim fanúšikom o svojom boji s SPS.

Od odhalenia svojej diagnózy Celine Dion ohromila podpora fanúšikov na celom svete.

Oceňujú jej úprimnosť a odvahu podeliť sa o tieto hlboko osobné detaily jej života. Správy podpory a povzbudenia sú pre Dion dôležitým zdrojom sily a pomáhajú jej zvládať každodenné výzvy spojené s SPS.

V posledných mesiacoch Dion absolvovala niekoľko verejných vystúpení vrátane odovzdávania cien Grammy 2024 a zúčastnila sa niekoľkých hokejových zápasov so svojimi synmi. Tieto vystúpenia privítali fanúšikovia s nadšením, pretože dokázali, že speváčka je stále aktívna a pokračuje v boji.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Vydala som sa za moslima a som pripravená hovoriť o živote v Turecku bez okolkov

Svetlana je ruská blogerka, ktorá samú seba vtipne nazýva...

Lekárka sa vyliečila zo štvrtého štádia rakoviny. Toto je to, čo odporúča každému jesť

Doktorka Odile Fernandezová je príkladom odvahy a odhodlania v...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

33-ročná žena zomrela na zriedkavú chorobu po tom, čo jej lekári povedali, že choroba je len v jej hlave

Vo veku 33 rokov zomrela novozélandská žena obvinená z predstierania príznakov vyčerpávajúcej choroby.Stephanie Astonová zomrela 1. septembra vo svojom dome. Žena sa stala advokátkou...

Rodičia hľadali svoju nezvestnú dcéru 24 rokov. Pátranie prinieslo ovocie po tom, čo sa otec zamestnal ako taxikár

Po 24 rokoch neustáleho hľadania manželský pár v Číne konečne našiel svoju nezvestnú dcéru. Wang Mingqing mala len tri roky, keď zmizla.Dievčatko zmizlo 8....

„Pamätám si, že som mala dcéru, ale podľa testu DNA nie som jej biologická matka, ale môj manžel je jej biologický otec.“

Chelsea a Jake sú rodičmi šesťročného dievčatka Maggy. Jakeova matka si však z nejakého dôvodu vzala do hlavy, že dieťa v skutočnosti nie je...
Verified by MonsterInsights