Robotníci v Bojniciach si natáčali na video ako trápia zveriatá. Levovi strčili do nosa meter

 

Národná zoologická záhrada Bojnice je najstaršou a najnavštevovanejšou zoologickou záhradou na Slovensku. Pre verejnosť bola otvorená 1. apríla 1955 a už od vtedy láka návštevníkov krásnymi a rozmanitými zvieratami. Národná zoo Bojnice prezentuje jedinečnú kolekciu zvierat z celého sveta, s celkovým počtom viac ako 3500 kusov zvierat.

O také množstvo zvierat sa pochopiteľne musí starať aj množstvo ľudí. O verejné priestranstvo okolo výbehov sa musí starať takmer rovnaký počet ľudí a práve na tento účel si zoologická záhrada Bojnice v roku 2014 najala skupinku robotníkov z firmy Hollstav. Spolupráca so zoo bola bezproblémová až do týchto chvíľ, kedy sa na internete objavili zábery toho, ako títo robotníci škodoradostne vyrušujú zvieratká v zoo, čím porušili jej pravidlá.

Ako prvé si zgustli na medved’och. Týchto krásnych lesných obyvateľov rušili hlasnými výkrikmi až tak, že sa zvieratá so strachom vybrali do úkrytu. Robotníci mali šťastie, že boli zvieratká vo výbehu, pretože vo voľnej prírode by z toho tak ľahko nevyviazli.

Video však ukazuje ešte horšiu vec. Dvojica z videa si za obeť vybrala aj krásneho leva, dominantu Bojníckej zoo, a rozhodli sa mu znepríjemniť chvíle tým, že mu do výbehu strkali konáre a svoje pracovné nástroje. Vyústilo to až do toho, že mu do nosa napchali meter.

Po tom, čo sa video objavilo na internete, ľudia okamžite hľadali páchateľov týchto činov. Firma, pre ktorú v ten rok muži pracovali s nimi už nemá pracovný vzťah no dodala, že vyvodí z ich činov patričné závery. Informovali sme sa a ich konanie však zákon nevie charakterizovať, takže budú s najväčšou pravdepodobnosťou nepotrestaní.

zdroj:cas.sk/

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Robotníci v Bojniciach si natáčali na video ako trápia zveriatá. Levovi strčili do nosa meter”