Obhrýzate si nechty? Dobrá správa, ste PERFEKCIONISTKA!

Čo ak zlozvky odhaľujú našu osobnosť? Ľudia, ktorí si obhrýzajú nechty či odtrhujú nechtovú kožičku sú perfekcionisti. Dobrá správa, všakže?

Máte aj vy tento zlozvyk a myslíte si, že ide o prejav nervozity a nepokoja?Ide o mýtus! Tento nepekný zlozvyk je znakom perfekcionizmu. Potvrdil to nedávny výskum vedený profesorom Kieronom O’Connorom na univerzite v Montreale. Zhromaždil ľudí, ktorí trpia týmto zlozvykom a vystavil ich situáciám, ktoré privodzujú stres, frustráciu, nudu i relax. Výsledok? Účastníci túžili podstúpiť opätovne stresové a frustrujúce situácie, nie tie, ktoré im privodili pohodu a relax. To dokazuje, že stres nie je zodpovedný za obhrýzanie si nechtov a nechtovej kožičky.

Profesor O’Connor objasnil, že osoby expresne opakujúce rovnaké správanie sú zväčša perfekcionistami, čo značí, že sa dokážu upokojiť a zrelaxovať. Vraj sú skôr nespokojní z nemožnosti dosiahnuť svoj cieľ. Takí ľudia sú náchylnejší na pocit nudy.

Zdroj:http://www.ofeminin.pl/

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Obhrýzate si nechty? Dobrá správa, ste PERFEKCIONISTKA!”