sobota, 27 júla, 2024

6 vecí, ktoré môžu narušiť a dokonca až zničiť vzťah. Prečítajte si rady terapeutov

Odhaľme rúško tajomstva. Nejde o neveru, financie, či nesúlad charakterov. Je veľa iných nediskutovaných a predsa vážnejších problémov, s ktorými sa vzťah musí popasovať. Ak to nejde, hrozí rozchod.

Neudržujete priateľstvá mimo manželstva

Budovanie priateľstiev s inými je dôležité pre vás oboch. Vďaka priateľom môžete získať skúsenosti, pomoc aj podporu, ktorá je pre vás vzťah naozaj nápomocná. Musíte mať vôkol seba dobrých ľudí. Nesmiete sa uprieť len na seba, ale doprajte si voľnosť stretávania sa aj s inými.

Zanedbávate potrebu dotyku

 „Nemusíte sa milovať každý deň, ale také sexuálne či erotické hrátky sú naozaj dôležité. Môže to byť aj najjemnejší dotyk. Obzvlášť vo vzťahoch na diaľku musia partneri cítiť, že druhá strana po nich túži. Zanedbanie fyzického kontaktu má za následok nedostatok vášne, lásky či sexu.

Známe páry, ktoré na vás majú zlý vplyv

Terapeuti tvrdia, že známi na vás majú veľký vplyv, hoci si to neuvedomujete. Ak sú vo vašom okolí ľudia, ktorí často na svojich partnerov nadávajú, ohovárajú ich za chrbtom, potajme flirtujú s inými, či podvádzajú, dostávate od nich iba negatívnu energiu, ktorá môže ovplyniť vaše správanie a tiež váš vzťah.

Nepomáhate si pri domácich prácach

Páry, ktoré si medzi sebou nedelia domáce práce,  majú menej sexu, a ich vzťah ich nenapĺňa natoľko ako páry, ktoré si navzájom pomáhajú. Ak je iba jeden partner zodpovedný za poriadok a udržiavanie domácnosti, skôr či neskôr sa  vzťah naštrbí.

Nerozprávate sa o vašom vzťahu

Zámer hovoriť o vašom vzťahu spočíva v iných otázkach ako v : „Ako sa máš? Aký si mal deň?“, ale v : „Čo sme v našom vzťahu urobili dobre? V ktorom momente dňa si pocítil, že ťa veľmi milujem? Je niečo, čo môžem pre teba urobiť?“ Párom sa odporúča, aby sa minimálne raz týždenne o sebe porozprávali. Ak to začnete praktizovať, minimalizujete hádky, zlosť, či iné nezhody.

Cítite sa viac ako spolubývajúci, než partneri

„Syndróm spolubývajúceho“ je častý a tichý zabijak vzťahov. Objavuje sa tak, že partnerov začínajú spájať výlučne správy spojené s deťmi,  spoločnými výdavkami, či bývaním. Východiskom z tejto situácie je navrátenie uhasnutého plameňa do vzťahu. Terapeuti radia prihlásiť sa na spoločný kurz, napr. kurz varenia, tréningy, cestovania. Je dôležité aby ste mali niečo spoločné. Ako muž a žena. Partner i partnerka. A nie ako spolubývajúci.

Zdroj: ofeminin.pl

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights