sobota, 27 júla, 2024

Skutočná láska je nečakaná…

 

Počas celého života som miloval iba jednu ženu. Bola veľmi výnimočná, exotická, krásna, milá,  inteligentná , zvádzajúca , kultivovaná, extrémne sympatická.

Prišla si do môjho života veľmi nečakane a stále som presvedčený, že sa naše cesty mali stretnúť. Strávili sme spolu hodiny a rozprávali sme sa o živote, láske a o vesmíre. Cítil som sa s ňou veľmi zraniteľne lebo som k nej necítil to, čo som necítil predtým s inou. Bolo to až priveľmi citlivé, lebo som svoje srdce som pred ňou neodhalil, povedal som jej o svojich slabostiach a preto si ma mohla kedykoľvek zradiť. Neviem si to vysvetliť, možno milujem život na bláznivej horskej dráhe lebo obyčajný život ma nudil. Ako všetky tieto milujúce príbehy,aj ten náš musel tragicky skončiť. Ako a prečo sa to stalo, to je už na iný čas aj keď táto nešťastná láska bola silná až neuveriteľná.

Keď som sa pozeral na svoj vzťah, bol som mužom ktorý bol milovaný a teraz som sa zamiloval a všetko toto stratil. Aj keď je táto bolesť stále pri mne pretože niekedy ťa také vzťahy chytia za srdce a rozbijú ti ho na tisíc kúskov, niektoré rany Ti v mojom živote ostanú a stalí za ta tie všetky bolesti.

Túto lásku som k ženám mal vyhradenú, keď som s nimi randil vôbec som si ich nechcel vážiť alebo sa k ním priblížiť. Také povrchné vzťahy, obyčajná hra… Cez všetky tieto trápenia som sa dokázal preniesť.
Mnoho ľudí je netrpezlivých a o lásku chcú tu a hneď teraz. Uspokojiť si svoje potreby a aby sa cítili spoločensky akceptovaný, že už nie sú single.

Skutočná láska dokáže byť oveľa silnejšia a dokáže robiť divy.  Keď začnete skutočne ľúbiť a objavíte temné zákutia toho druhého človeka. Uvedomujeme si jeho chyby ale aj tie jeho chyby dokážeme milovať.  Ľudia sa dokážu so svojimi bolesťami spojiť a dokázať to pochopiť do hĺbky a potom začne tá skutočná láska – ktorá však vyžaduje čas a trpezlivosť.

Je jasné že čas a trpezlivosť nebude len tak využitá, bez toho aby sme boli k sebe lojálny. Skutočná láska nejde bez toho aby sme boli lojálny to však znamená, že musíme byť ochotný narábať spravodlivo so svojou úprimnosťou. Musíme byť extrémne transparentný a úprimný s tým druhým človekom, veľa krát sa stretneme s bolesťou a musíme sa s tým druhým porozprávať a povedať mu pravdu. Lebo toto už nie je nie je hra a podobné somariny. Toto je presne ten typ úprimnosti a lojálnosti, ktorú si potrebujeme vybudovať. Láska nemusí byť len tak vágne a gýčové slovo, láska sa nehraje so žiarlivosťou, láska nemá otázky a nehľadá motívy. Láska jednoducho je a neskrýva sa pred pravdou.

Naučil som sa, že skutočná láska je nečakaná. Tí, ktorí sa ju snažia slepo hľadať, budú sklamaní.

Je to niť udalosti, ktorú nedokážeš len tak zachytiť keď to potrebuješ, je to dané v náhodných okamihoch. Skutočná láska je ako čierna labuť : z ničoho nič ťa to prekvapí a potom sa ti život zmení a vnímaš ho úplne ináč.

Potom keď to uvidíš a pochopíš, nedokážeš si už pred sebou samým povedať, ako si mohol predtým žiť povrchne a gýčovo. Nedokážem pochopiť ako si dnes ľudia dokážu klamať do očí a ľahko sa zamilovať. Myslím si, že láska môže byť obyčajná až gýčová ale tá skutočná a hlboká prichádza iba raz za život. Niekedy tu boli časy, keď som bol zúfalý a potreboval som práve tú lásku a niekedy boli časy, keď som ju absolútne nechcel. Ironicky, tá najlepšia láska ktorú môžeš dať, musí z teba vychádzať a paradoxne sa musíš mať rád aj Ty.

Láska je veľmi jednoduchá a pritom veľmi komplexná. Je to najsilnejšia emócia, ktorú môžu ľudia cítiť. Kvôli nej sa dejú vojny, kvôli nej sa píšu novely a divadelné hry, alebo sa skladajú nádherné básne. Je to proste pocit, ktorý ti dodá takú eufóriu, ktorá nemá konca kraja.

Láska je to čo robí ľudí, ľudskými.

caleb morris

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights