back to top
sobota, 20 apríla, 2024

6 spôsobov ako sa cítiť živšie než kedykoľvek predtým

V živote sú momenty, keď sa cítite absolútne stratený. Dni idú jeden za druhým a vy sa cítite akoby ste mrhali svojím životom a chcete s tým niečo urobiť, zmeniť spôsob vášho života, aby ste mali pocit, že život má zmysel, ale ste zaseknutý na situácii, kedy sa nič nedá robiť.

Večer budete sedieť na gauči a premýšľať čo ste vlastne dnes urobili a zistíte, že vôbec nič. Len ste PREŽILI.

Režim prežívania: je to spôsob ako sa osoba dostane od rána do večera v jednom celku. Nič viac. Chcete si byť istý, že ste zaplatili účty, dokončili prácu načas, zaplnili žalúdok nejakým jedlom čo si môžete dovoliť a byť zodpovedný za veci a ľudí, za ktoré zodpovedný ste.

Pokúsili ste sa hľadať zmysel života, zúfalo ste potrebovali nájsť zmysel svojej existencie, ale vzdali ste to. Nemohli ste nájsť odpoveď.

Koľkí z vás, ktorí sa tu nachádzate, fungujú v režime prežívania? Aký je potom rozdiel medzi vami a zombie? Obaja chcete prežiť. Len prežiť. Ako sa dostaneme z tohto módu, ako „ožijeme“?

 

  • Nájdite svoju vášeň

 

Čo je vašou vášňou? Tanec? Spev? Investície a akcie? Hocičo. Vždy si nájdite čas robiť veci, ktoré milujete. Ak je vaša vášeň to, čím sa živíte, tak potom vám gratulujem. Ste veľmi šťastná osoba. Ale ak nie, vymedzte si dostatočné množstvo času na svoju vášeň a užite si to. Užite si ten moment. NIKDY v tomto nerobte kompromisy bez ohľadu na to, ako veľmi ste zaneprázdnený. Vždy si nájdite čas robiť to čo vás napĺňa, pretože kvôli tomu ste šťastnejší a viac zanietenejší.

 

  • Prázdniny a cestovanie

 

Cestovanie je v dnešnej dobe spôsob života. Ľudia cestujú vo svojej krajine alebo aj do zahraničia kedykoľvek môžu, ale prečo vlastne? Lebo zistili, že cestovanie je spôsob otvorenia očí a rozšírenia ich pohľadu. Otvorte svoju myseľ a zabudnite na starosti vo vašom živote. Dovolenka vás oslobodí od banálnej rutiny a vystaví vás novému prostrediu a dá vám novú perspektívu do života. Nezabudnite, že spoločník na cestovanie je veľmi dôležitý prvok. Ak sa rozhodnete ísť na dovolenku s osobou, od ktorej sa chcete na chvíľu oslobodiť, tak potom asi viete do čoho sa púšťate.

 

  • Meditácia

 

Meditácia vás upokojuje. Jednoducho si sadnite a upokojte svoju myseľ. Zo začiatku to môže byť ťažké, ale postupom času a cvičením, prídete na spôsob, ktorý vám bude vyhovovať. Nepremýšľajte nad ničím a buďte pokojný. Izolujte sa od okolitého sveta. Niekedy je vaša myseľ plná harabúrd a tieto haraburdy nám zastierajú váš pohľad a zužujú vaše vedomie. Nechajte ich ísť, vydýchnite ich. Keď budete čas od času meditovať zistíte, že váš mozog pracuje neuveriteľným spôsobom.

 

  • Samota

 

Čas byť sám. Snažte sa stráviť nejaký ten čas sám so sebou. Len vy a vy. Pozrite si film, dajte si lahodné jedlo, dokonca cestujte sami. Keď ste sami, ľudia okolo vás vás neobmedzujú. Pozeráte čo chcete, objednáte si jedlo, ktoré máte radi a zvyčajne stretnete nových ľudí, pretože vás nezamestnáva nikto iný. Budete sa cítiť ako znovuzrodený. Uvidíte veci trochu inak a začnete objavovať vašu vášeň pokiaľ zatiaľ žiadnu nemáte.

 

  • Vďaka

 

Niekedy sa cítite na dne a život už viac nemá zmysel. Každý deň robíte tie isté činnosti a už ani neviete za čo ste ochotný bojovať a čo je vaše hobby. Myslíte si, že zomriete bez zmeny, stále tá istá denná rutina a váš život nič neznamená. Ak je toto váš prípad, tak potom buďte vďačný. Je to úplne prvá vec, čo by ste mali robiť, keď sa ráno zobudíte. Myslite na veci čo už máte a aký šťastný ste, že máte také dobré veci v živote. Je to dobrý štart.

 

  • Rozprávajte sa s niekým, kto vás pozná

 

Porozprávajte sa s osobou, ktorej dôverujete najviac, o vašich pocitoch, obavách a že sa cítite stratený. Tá osoba vám možno nebude vedieť pomôcť, ale vysloviť svoje problémy nahlas pomáha. Po dramatickom plači a veľkom objatí sa budete cítiť oveľa lepšie.

Nie je nezvyčajné cítiť sa v živote stratený. Je úplne normálne prepnúť do režimu prežívania, keď máte pocit, že niekedy nie je nič za čo ste ochotný bojovať. Ale nájdite to. Nájdite tú vec, kvôli ktorej chcete bojovať a byť zanietený. Nikto nemôže definovať kto ste vy. Nikto vám nemôže povedať, prečo vás Boh stvoril. Len vy to pre seba môžete urobiť.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights