Moje srdce nie je hračka na hranie, tak to už konečne pochop

Moje srdce nie je hra na hranie. Nie je to kocka, ktorú hodíš alebo číslo, na ktoré si stavíš. Nie je to hračka. A nie je to vtip na zasmiatie. A nie je tvoje, aby si sa s ním pohrával.

Moje srdce je moje. Nie je tvoje. Nepatrí do tvojich rúk a ani nie je tvoj majetok. Takže sa netvár, akoby si si ho mohol gúľať ako nejakú bowlingovú guľu. Netvár sa, akoby bolo tvoje, akoby to bolo niečo, čo môžeš vlastniť. Akoby som JA bola niekto, koho môžeš vlastniť.

Možno, na chvíľu, som ti dala z neho kúsky. Povedala som ti o svojom živote. Ty si mi povedal o tom svojom. Ale nikdy som ti ho nedala celé. Nikdy som ti nezaručila vstup. Nikdy som ti nedala súhlas hovoriť tie svoje malé lži. Nikdy som ti neudelila povolenie hrať tie tvoje špinavé hry a robiť tvoje špinavé činy.

Nie. Toto pre mňa nie je hra.

Láska pre mňa nie je hra.

Moje srdce nie je kúsok papiera, ktorý môžeš pokrčiť. Nie je to koleso, ktoré môžeš roztočiť. Nie je to auto, čo môžeš riadiť alebo niečo, z čoho si môžeš robiť srandu. A nie je to niečo, v čom sa môžeš utopiť. Pretože, čo to nevidíš? Ja som sa takmer utopila. Ja som sa takmer vzdala samej seba. Takmer som ťa nechala si ho vziať.

Takmer som ťa nechala vziať si moje srdce.

Teraz je to na smiech. Ten spôsob, akým je moje srdce schopné dôverovať neznámemu. Ten spôsob, akým moje srdce bilo rýchlejšie, keď som ťa videla. Ten spôsob, akým si ma pobozkal a ja som sa cítila znovuzrodená. Ten spôsob, akým sa moja tvár rozžiarila, keď bola pri tvojej.

Myslím, že si nikdy nebol, kto som si myslela, že si.

Ale teraz vidíš, že moje srdce je silné. Je schopné veľkej lásky. Pretože dôverujem. Cítim. Padám. Narazím. Ale nikdy sa znova a znova neprestanem snažiť. Ja sa nikdy nevzdávam.

A ty? Tvoje srdce je menšie než moje. Nenesie takú váhu ako nesie to moje. Ale ty si zbabelec, lebo si nechcel moje skutočné ja. Si zbabelec, pretože si nechcel spoznať moje srdce. Si zbabelec, lebo si hral hry namiesto hľadania mojej pravdy.

Časť zo mňa je na mňa nahnevaná kvôli dôvere, čo som ti dala. Dokonca aj keď moji priatelia krútili hlavou so zamknutými ústami. Aj keď mi moji najlepší priatelia hovorili, aby som utiekla. Dokonca aj keď mi moje srdce povedalo, aby som vycúvala, kým sa ešte dá. Myslím, že som im len chcela dokázať, že sa mýlia. Dokázať sebe, že sa mýlim. Že si bol lepší. Že si bol lepší než všetci ostatní.

Vrátilo sa mi to. Hral si svoju hru dobre, miláčik. Zatriasol si tou magickou ôsmou guľou a lós padol na mňa. Hodil si tou kockou a ja som bola tá, ktorú si si vybral za obeť. Bola som len malá hlúpa hračka. Len niekto na prejdenie času. Len niekto na vyplnenie tvojej prázdnoty.

Ale už viac nie som tvoja.

Už ti viac nepatrím. A nikdy som nepatrila.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Moje srdce nie je hračka na hranie, tak to už konečne pochop”