sobota, 27 júla, 2024

Prestala som sa viniť z tvojej neschopnosti milovať ma

Prestala som spochybňovať samú seba. Prestala som si klásť negatívne otázky o mojich hodnotách, mojom výzore a charaktere. Prestala som byť na seba tvrdá a zveličovať svoje malé chybičky. Prestala som od seba očakávať dokonalosť, aby som sa cítila dosť dobrá pre seba. Vždy budem na sebe pracovať, no vždy budem dostačujúca pre toho, komu na mne skutočne záleží.  

Prestala som sa porovnávať s tvojimi bývalými; priať si určitú farbu pleti, určitú výšku alebo vek. Prestala som sa snažiť vyzerať ako oni a svoj čas trávim hľadaním samej seba. Chcem byť lepším človekom a robím to najlepšie pre ľudí, ktorí si to skutočne zaslúžia.   

Už ťa viac nestaviam na piedestál. Nemyslím si viac, že si bezchybný. Neverím už tomu, že len ja by som sa mala snažiť, aby som bola jediná, ktorú chceš. Prestala som byť obeťou, nenechám ťa zlomiť mi srdce a nazývať to láskou.  

Už mi viac nezničíš lásku. Prestala som si romantizovať slzy a zranené srdce. Prestala som sa vyžívať v neopätovanej láske.  

Nesnažím sa viac prechádzať si spomienky, ako sme sa prvýkrát stretli a premýšľať nad tým, kde sa to celé pokazilo. Prestala som sa snažiť chápať, prečo už viac nevoláš, a prečo nedokážeš splniť to, čo si sľúbil. Už mi netýraš myseľ a nepýtam sa ľudí, ako sa máš, v nádeji, že mi povedia niečo, čo ma urobí šťastnou. Už od nich viac nechcem, aby mi dali istotu, že sa ma nechceš vzdať.

Ja som sa ťa vzdala a som rada, že som to urobila.

 

Často teraz zabúdam na všetko a všetkých. Snažím sa prísť na to, prečo ma nedokážeš vidieť tak, ako vidím ja teba, prečo som ti ja nemohla ukradnúť srdce tak, ako si ho ukradol ty mne, prečo je to vždy jednostranné. Mám sklony odstrániť ťa z rovnice a za všetko viniť seba. Mám sklony viniť sa za to, že nie som pre teba dosť dobrá.  

Teraz už to chápem, chápem, že ľudia sa navzájom ničia, že si dokážu zničiť život, keď sa sústredia na niekoho, kto im lásku neopätuje a veľmi sa snažia zmeniť realitu. Chápem to.

pexels.com

 

Neviníme sa z toho, že milujeme nesprávne osoby. Viníme sa z toho, že nás nedokážu milovať späť. Veríme im celým svojím srdcom a čudujeme sa, prečo sa oň nedokážu postarať, pričom im dovolíme presvedčiť nás o tom, že ich láska bude našou výhrou, našim potrebným dôkazom, a že oni sú tí praví, ktorí nás urobia kompletnými.

Dovoľujeme im, aby sme sa cítili neúplní, pretože sa nesnažíme zastaviť a pozrieť sa na to, v čom zlyhávajú oni.

Prestala som sa kvôli tebe cítiť neúplná. Ja sama sa dopĺňam.

Prestala som čakať, že sa pri tebe budem cítiť bezpečne. Moje srdce by s tebou nebolo v bezpečí nikdy…

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights