Otec našiel svoju dcéru vedľa zvláštneho muža. Jeho reakcia by nás mala všetkých inšpirovať.

Len pár vecí v živote je náročnejších ako byť dobrým rodičom.

Na začiatku postačí poskytnúť dieťaťu jedlo a teplo, ale keď čas plynie, rola rodiča obnáša o čosi viac. Je nutné naučiť dieťa čo je správne a čo nie, či ako sa správať k ostatným ľuďom.

Jedno sa ale musí uznať, vychovávať dieťa vyžaduje dávku odvahy.

Tento holandský otec, ktorý sa o svoj príbeh podelil na stránke Reddit, bol mnohými obdivovaní za to, ako reagoval keď našiel svoju dcéru ležať nahú pri úplne cudzom mužovi.

Znie vám to naozaj neuveriteľne?

Toto napísal otec z Holandska:

(Angličtina nie je môj rodný jazyk a preto mi prosím odpustite všetky chyby) Tu je otec. V jedno ráno som zišiel po schodoch a uvidel som svoju 17-ročnú dcéru nahú s mladým mužom. Spali po určite „ťažkej noci“. Potichu som urobil raňajky, odišiel opäť na poschodie a povedal som manželke, synovi a najmladšej dcére aby boli potichu, lebo dole sa ešte spí.

Náš jedálenský stôl sa nachádza na druhej strane izby, len pár metrov od gauča, avšak pred ním. Všetci sme si k nemu sadli a ja som povedal: „Mladý muž!“. Nikdy predtým som nevidel nikoho tak rýchlo vstať a posadiť sa. “Raňajky sú hotové!” Prisunul som stoličku a vyzval ho: „Sadni si!“ Rodina len tíško sedela a pozerala do svojich tanierov.

Pre mladíka to muselo byť najhorších pár metrov, ktoré mal s holým zadkom urobiť. Aj keď sa snažil skryť svoje mužstvo, moja najmladšia dcéra  mu naň uprene hľadela. A aj moja manželka. Potom sa obliekol a sadol si. Môj syn ho poťukal na rameno a pozrel mu do očí. Mladík bol už naozaj nervózny. S mojim ruským prízvukom som sa ho opýtal: „Priateľu, opýtam sa ťa niečo. Odpoveď, ktorú mi poskytneš je veľmi dôležitá … pre teba…“teraz sa už naozaj potil. „Máš rád mačky? “

Bol to príjemný a priateľský chlapec. Zjavne nevzdelaný, ale nie hlúpy. Bolo na ňom niečo zvláštne. Moja dcéra ma uistila, že je milý a veľmi pozorný. Poznala ho asi mesiac. Po tomto ráne sa u nás zastavil každý deň, ale nikdy nezostal na noc.

Každý deň dcéru vyzdvihol zo školy, priviezol ju domov a uistil sa, že si robí domáce úlohy. Staral sa o ňu, keď bola chorá a my sme boli v práci.  Bol starostlivý, investoval do nej čas a úsilie. Mal trpezlivosť anjela, keď mala zlú náladu.

Povedal, že nemá rodinu, vzdelanie a ani stabinú prácu. Milovala ho a on miloval ju.

Kto som aby som jej bránil učiť sa z vlastných chýb?

Keď ich vzťah trval už vyše 8 mesiacov, prišiel za mnou syn a pýtal sa na mladíka. Vykľul sa z neho bezdomovec.

Jeho otec, ktorý ho zneužíval, sa zabil. Jeho matka, ktorá si privyrábala na ulici, zomrela o 3 týždne po otcovi. Žili v prenajatom prívese.

Mal 15 a na ulici prežil 3 roky. Spal v parkoch, u armády spásy, u priateľov či v nocľahárňach. Pracoval na stavbách a keď sa spoznal s mojou dcérou tak v jazdeckej škole, kde zbieral výkaly.

A potom som tu bol ja, ktorý poznal 18 alebo 19-ročného slušného mladíka, ktorý prichádzal a odchádzal s úsmevom, ktorý pomáhal, staral sa a nikdy nič nežiadal. Chlapec, ktorý robil moje dieťa šťastné. Ten chlapec – to dieťa, ktoré nikdy nemalo šancu byť dieťaťom. Niekedy nakŕmené susedmi, inokedy hladné.

Keď k nám kvôli práci neprišiel, chýbal nám. S mojim synom si veľmi dobre rozumejú. Moja najmladšia dcéra mu bezhranične verí a u mojej manželky sa opäť prebudili materské inštinkty.  A ja? Niekedy sa kvôli nemu trápim. Chcem aby bol šťastný.

Svojej manželke a deťom som povedal, čo som sa o ňom dozvedel. Plakali. Moja najstaršia dcéra o tom vedela a nič nám nepovedala. Milovala ho a každý deň ho nechala odísť…ale kam?

Na ďalší deň som mu dal kľúče od nášho domu. Povedal som mu, že každú noc je mu tento dom k dispozícii. Nie dom, domov. Počas nasledujúcich týždňov sme prerobili voľnú izbu a vzali ho nakúpiť nábytok.

To sa stalo v 2000. O 15 rokov neskôr, môj stratený syn a moja dcéra rozbehli prosperujúci biznis. Dali nám 3 nádherné vnúčatá.

Tento príbeh ma podnietil uvedomiť si, že sa vlastne nemám na čo sťažovať. A myslím si, že si to uvedomia aj ostatní.

Zdroj: en.newsner.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Otec našiel svoju dcéru vedľa zvláštneho muža. Jeho reakcia by nás mala všetkých inšpirovať.”