Príbeh dvojičiek, ktoré sa narodili s 87-dňovým odstupom. Malé dievčatká všetkých prekvapili

V živote nastávajú situácie, kedy musíme akceptovať isté veci bez ohľadu na to, ako veľmi sa im chceme vyhýbať. Zázraky sa dejú, no nikdy nie bez našej účasti. V každej rozprávke sa nachádza pravda, preto vôľa Božia žehná aj tým ľuďom, ktorí proti niečomu zúfalo bojujú a veria.

Zdalo by sa, že dvojčatá Katy a Amy nemali ani najmenšiu šancu na narodenie. Zdravý rozum a zákony prírody naznačovali, že svoj život pravdepodobne ukončia ešte v maternici, no všetko dopadlo celkom inak. Narodili sa oddelene, no do školy už išli obe naraz.

Ich matka Maria sa už nemohla dočkať momentu, kedy ich bude môcť držať v náručí. Spočiatku sa bála, že sa to nakoniec nepodarí, no dnes doslova žiari radosťou a zabúda na všetky nepríjemné situácie z minulosti.

Amy, prvá z dvojčiat, sa narodila 4 mesiace pred plánovaným termínom. Jedného dňa začala mať Maria silné kŕče, ktoré nedokázala len tak odignorovať. Lekári rozhodli, že ju budú musieť otvoriť, vybrať Amy a druhú dvojičku nechať v brušku.

Prvé dievčatko malo len 26 týždňov, no aj napriek všetkému akoby zázrakom prežila. Katy sa narodila o 87 dní neskôr, čo bolo dôvodom, prečo sa obe zapísali do Guinnessovej knihy rekordov. Porazili rekord dvojčiat Hannah a Erica z Pennsylvánie, ktorí sa narodili s 84-dňovým rozdielom.

„Viem, že každá matka si myslí, že jej deti sú jedinečné. No pre mňa je tento deň, kedy dievčatá idú prvýkrát do školy, akýmsi míľnikom, pretože sme si ani len nedokázali predstaviť, že sa to naozaj stane.

Keď ma priviedli do nemocnice s kontrakciami, lekári mi okamžite oznámili, že deti s najväčšou pravdepodobnosťou neprežijú. Avšak ich túžba žiť bola natoľko silná, že prognózy lekárov sa nakoniec nestali realitou,“ hovorí Maria.

V máji 2012 začala mať Maria silné bolesti. „Zavolala som lekárovi a on povedal, že musím ísť ihneď do nemocnice. Po krátkej prehliadke mi lekári povedali, že deti neprežijú. S mojím manželom Chrisom sme sa rozplakali ako malé deti, no rozhodli sme sa bojovať za životy našich detí. Po dvoch dňoch v bolestiach som nakoniec porodila Amy,“ spomína si žena.

Dievčatko, ktoré sa narodilo predčasne, vážilo len 600 gramov. Lekári ju okamžite premiestnili do inkubátora s nepretržitým dohľadom. Zaujímavosťou je, že žena prestala mať kontrakcie počas samotného pôrodu. Pôrodník David sa s takýmto prípadom ešte vo svojej dlhoročnej praxi nestretol.

 

„Niekoľko dní som ležala na nemocničnej posteli spolu s druhým dieťatkom a netrpezlivo som čakala na správy o Amy. Po 4 dňoch mi bolo povedané: „Dievčatko bude žiť.“ Keď som ju prvýkrát videla, mala som pocit, že som nikdy v živote nevidela drobnejšie dieťa. Dala som si ruku na bruško a povedala si: „Moje dievčatá budú spolu, nech sa stane čo sa stane!“, delí sa Maria o svoje spomienky.

27.augusta, v 36. týždni tehotenstva prišla na tento svet aj malá Katy. Dievčatko bolo celkom zdravé, hoci nevážila veľa – 2,3 kg. „Spomínam si na chvíľu, keď som Katy prvýkrát vzala do náručia. Zdravotná sestra prišla ku mne a povedala: „Je úplne v poriadku!“ Z ničoho nič som sa rozplakala, boli to slzy úľavy. Katy si vzala do inkubátora a dali ju hneď vedľa jej sestry Amy. Nakoniec sa jedna na druhú pozreli.“

Po uplynutí jedného roka sa Amy dostala na Katynu úroveň vývoja, vďaka čomu ich nebolo možné rozoznať. Na počudovanie, dievčatká oslavujú svoje narodeniny nielen v rôznych dňoch, ale aj s rozdielom dvoch mesiacov. Staršia Amy dostáva darčeky v júni a Katy v auguste.

Aj napriek všetkým prekážkam z nich vyrástli zdravé a veselé slečny. Amy dosahuje pokroky vo výučbe angličtiny a Katy zbožňuje matematiku.

Lekári hovoria, že narodenie dvojčiat s podobne dlhou prestávkou je skutočným zázrakom. Medicína pozná len pár takýchto prípadov. Sme presvedčení, že k narodeniu oboch dievčatiek prispela matkina viera a sebaobeta. Až do poslednej chvíle dúfala, že všetko dobre dopadne.

Tento príbeh dokáže mnohých inšpirovať žiť aj napriek všetkým problémom, posúvať sa dopredu a nikdy sa nevzdávať.

V prípade, že sa vám tento článok páčil, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:videoboom.cc

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Príbeh dvojičiek, ktoré sa narodili s 87-dňovým odstupom. Malé dievčatká všetkých prekvapili”