sobota, 27 júla, 2024

Nebojte sa prerušiť vzťahy s vašimi toxickými príbuznými. Môže vám to zachrániť život aj vzťah

Nie je nič bolestivejšie a ničivejšie, ako rozhodnutie o prerušení vzťahov s jedným z našich príbuzných. Prečo? Niet čo vysvetľovať, pretože sa jedná o našich pokrvných príbuzných…

Faktom je, že rodinné väzby sú najsilnejšími väzbami, ktoré boli, sú a budú v našom živote. Preto, keď ich z nejakého dôvodu musíme prerušiť – je to pre nás veľmi bolestivý životný krok.

Koniec koncov, sú to tí ľudia, od ktorých by ste nikdy nečakali žiaden podraz.

No ak nám z nejakého dôvodu ublížia, čo môžeme očakávať od ostatných?

Často nastávajú momenty, kedy si musíme pripustiť, že naši najbližší sú pre nás v skutočnosti toxickí ľudia aj napriek tomu, že sú členmi rodiny.

Záver je jednoznačný: bez nich by vám bolo lepšie. Bohužiaľ, je to trpká pravda.

Je na čase popremýšľať o sebe. Musíte pochopiť, že nie ste nútení ohrozovať svoj fyzický, duchovný a emocionálny stav len preto, že ani len nedokážete pomyslieť na to, že prerušíte kontakty s vašimi príbuznými. Uisťujete sa tým, že si myslíte, že ste jedna rodina, že rodinné väzby sú v živote najdôležitejšie. Tak aj naďalej trpíte a trpíte…

Ale ako dlho to vydržíte? Je vôbec potrebné vydržať?

Toto je niekoľko znakov toho, že členovia vašej rodiny sú toxickí a vedia vám skutočne otráviť váš život:

Robia z vás obeť svojich pochybností

Namiesto ocenenia toho, čo ste dosiahli v živote, poukazujú na pravý opak. Neustále vám pripomínajú, že život je nespravodlivý a neexistuje nič, z čoho by ste sa mali radovať, pretože oni to takto vnímajú.

Vždy vás odsudzujú

Konštruktívna kritika je dobrá a užitočná. Ale neustále odsudzovanie môže vážne poškodiť vaše sebavedomie.

Zneužívajú vašu energiu

Odčerpávajú z vás všetku pozitívnu energiu, len aby našli v ich beznádejnom živote hoci len malý zmysel, no keď ich potrebujete, zmiznú.

Nemôžete im veriť

Ak váš príbuzný vie všetky vaše slabosti a používa ich proti vám v ťažkých chvíľach, buďte si istí, že vaše tajomstvá a osobné informácie u neho nebudú nikdy v bezpečí.

Obviňujú vás za svoje chyby

Máte príbuzného, ktorý je na vás emocionálne závislý? S najväčšou pravdepodobnosťou sa živí vašou energiou a neustále vás obviňuje, že ste pre neho nerobili dosť, ako keby ste nemali svoj vlastný život.

Správajú sa k vám všade odlišne

Najskôr sa k vám správa slušne, dôstojne, zdržanlivo a opatrne, no potom vás uráža na každom rohu. Keď je s vami, venuje vám množstvo komplimentov, ale pred ostatnými vie o vás čo-to povedať a verte, že by sa vám to nepáčilo.

Ak zistíte, že sa v tomto opise nachádza aj jeden z vašich príbuzných, bežte!

Sú nebezpeční pre vaše duševné zdravie. Je ťažké uveriť, ale toxický vzťah, dokonca aj medzi pokrvnými príbuznými, môže negatívne ovplyvniť vaše duševné zdravie a pohodu.

Situácia nie je beznádejná. Existuje mnoho spôsobov, ako sa môžete chrániť pred takýmito príbuznými. Ale verte, najlepšie je, aby ste sa od nich dostali čo najďalej. Budete zdravší!

Nemožno pochybovať o tom, že to je také jednoduché. Najmä ak je toxický príbuzný váš otec alebo matka. No vo vašom vzájomnom vzťahu raz nastane okamih, kedy to začne byť otázkou prežitia a slobody.

Máte len jednu cestu na to, aby ste sa zachránili: prerušiť vzťahy, ktoré vás ničia.

Áno, nebude to len tak. Budete cítiť horkosť straty a pocit viny. Z času na čas vami budú lomcovať pochybnosti: urobili ste správnu vec, neurobili ste unáhlený záver?

Potom sa musíte jasne rozhodnúť, či ste pripravení obetovať svoje duševné zdravie a pokoj.

Niekedy musíte prejsť bolesťou, aby ste si dokázali sami pomôcť. Táto bolesť je dobrá. Táto bolesť vám pomôže oslobodiť sa a žiť normálnym životom.

S porozumením si uvedomte aj skutočnosť, že budete potrebovať nejaký čas, aby ste sa z tohto zážitku zotavili. Netlačte sa do ničoho a nebuďte nervózni. Ide o normálny proces zotavovania sa z toxických vzťahov s príbuznými.

Koniec koncov, lásku a podporu môžeme získavať nielen od pokrvných príbuzných. Toto všetko vám môžu dať aj vaši skutoční priatelia či blízki.

Pozrite sa okolo a uvidíte, že takýto ľudia naozaj existujú. Milujú vás. Podporujú vás. Menia váš život k lepšiemu.

Súhlasíte?

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights