Dôchodca sa nemohol pozerať na zničenú chodbu v bytovke. UROBIL Z NEJ NIEČO ÚŽASNÉ

Pri vstupe do obyčajnej bytovky, poslednou vecou, ktorú by ste tam mohli nájsť, je elegantná maľba a štukové ozdoby v barokovom štýle.

Obyvatelia jedného z takýchto bytových domov v Kyjeve majú neuveriteľné šťastie: Vladimír Čajka, dedko na dôchodku, strávil neuveriteľných 15 rokov tým, že schodisko pretváral do skutočného umeleckého diela.

Vladimír vyštudoval históriu, v ktorej ho začalo fascinovať obdobie 16.-18.storočia, čo sa v konečnom dôsledku prejavilo aj na jeho tvorbe. Steny obytného domu zdobené ohromujúcou štukou dopĺňajú repliky známych ženských portrétov –

dokonca aj Mona Lisa si našla svoje miesto! Vladimír priznáva, že obzvlášť hrdý je na výsledok premeny šachty na odpadky.

Niektorí susedia sú dokonca v rozpakoch, keď musia použiť novovytvorený klasický stĺp na jeho pôvodný účel.

Do dnešného dňa sa mu podarilo takto vyzdobiť tri z deviatich poschodí. Dúfajme teda, že pán bude schopný dokončiť svoju fantastickú prácu v celom obytnom dome.

владимир чайка

роспись своими руками

роспись

лепнина

портрет

zdroj:livemaster.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dôchodca sa nemohol pozerať na zničenú chodbu v bytovke. UROBIL Z NEJ NIEČO ÚŽASNÉ”