sobota, 27 júla, 2024

10 zákonov života, ktoré vám pomôžu začať odznova a tentokrát správne

10 psychologických zákonov, ktoré môžu zmeniť váš život, priniesť do neho viac svetla a vďaka ktorým lepšie porozumiete ľuďom okolo vás.

Zákon č.1: Staneme sa tým, na čo myslíme. Priťahujeme k nám to, čo je v našom vnútri

Zákon č.2: Existujú dve hlavné cesty: prijať všetko tak, ako to je alebo prijať zodpovednosť za zmeny. Platíme za činy aj za nečinnosť, pravdou však je, že cena sa líši.

Zákon č.3: Spomeňte si na prepojenie medzi telom a emóciami. Bunky vo vašom tele reagujú na každú emóciu. Negatívne emócie vplývajú na náš imunitný systém.

Zákon č.4: Človek, ktorý sa snaží uspokojiť každého okolo seba, je zvyčajne sám. Najskôr by sme mali byť my tí šťastní. Nemali by sme byť zodpovední za šťastie niekoho iného.

Zákon č.5: Ak priateľstvo trvá najmenej 7 rokov, potom je skutočné. Priateľstvo, ktoré prejde 7 ročným testom, sa nikdy nerozpadne. Skutoční priatelia sú zárukou dobrého života.

Zákon č.6: Hnev je obrana pred bolesťou. Keď sa niekto neustále hnevá, v skutočnosti trpí. Takýto človek nedokáže správne vyjadriť svoje negatívne emócie a reaguje agresívne. Za hnevom sa skrýva mnoho bolesti.

Zákon č.7: Skutočná láska je to, keď si neprivlastňujete milovaného človeka. Chcete, aby bol šťastný, či už je vo vašej blízkosti, alebo niekde ďaleko.

Zákon č.8: Vždy si zvoľte možnosť, ktorá vás najviac vydesí, pretože práve pri nej sa dokážete najrýchlejšie rozvíjať.

Zákon č.9: Muži majú tendenciu zabúdať a neodpúšťať, zatiaľ čo ženy majú sklony odpúšťať, no nezabúdať.

Zákon č.10: Niekedy musíte prejsť ťažkosťami, aby ste pochopili, na ktorých z vašich blízkych ľudí sa môžete naozaj spoľahnúť. A niekedy musíte odísť zo života ľudí, aby pochopili, ako dôležití ste pre nich boli.

Všetko, čo sa s nami deje, sa deje z nejakého dôvodu. Je to vždy niečo, čo nás zmení.

Ale zmeniť to, čo sa už stalo a čo sa stane, nemôžeme. Prestaňte sa obávať budúcnosti a zabudnite na minulosť!

Po udalostiach z 11. septembra spoločnosť pozvala preživších zamestnancov spoločnosti, aby diskutovali o hľadaní nových priestorov. A začali hovoriť o tom, ako sa to stalo, že prežili.

Riaditeľ spoločnosti prežil, pretože jeho syn išiel prvýkrát do materskej školy. Iný zamestnanec sa zachránil, pretože si išiel kúpiť šišky. Žena neprišla včas, pretože jej ráno nezazvonil budík. Ďalší zamestnanec zmeškal autobus. Iný sa počas raňajok zašpinil a zdržal sa doma, aby sa prezliekol.

Ďalší nemohol naštartovať auto. U otca dvoch detí, dieťa zaspalo do školy. Posledný šťastlivec nedokázal chytiť taxík.

Príkladom, ktorý na všetkých ľudí zapôsobil najviac, bol človek, ktorý si ráno obul nové topánky. Na ceste do práce si spôsobil mozoľ a odišiel do lekárne, aby si kúpil leukoplast. Prežil kvôli takejto maličkosti.

Teraz, keď stojím v dopravnej zápche alebo sa vraciam domov, pretože som si zabudla kľúče, zamyslím sa nad tým, že vesmír asi chce, aby som bola v tejto chvíli na tomto mieste…

Keď najbližšie zaspíte do práce, keď sa vaše deti budú príliš pomaly obliekať, keď nebudete môcť nájsť kľúče alebo budete stáť na každom semafore, nenechajte sa odradiť. Možno vás týmto náš vesmír chráni!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights