Šikovný košický neurológ získal významné ocenenie, za skúmanie jednej z najhorších chorôb na svete

Vo štvrtok 8. novembra 2018 sa uskutočnilo v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku v priestoroch výstaviska Incheba Expo Bratislava odovzdávanie prestížnych ocenení pre vedecko-výskumných pracovníkov za ich prínos v oblasti vedy, techniky a inovácií, ako informovala UPJS.sk

 

zdroj:upjs.sk

Jednu z cien – v kategórii „Osobnosť vedy a techniky do 35 rokov“ si z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej prevzal pracovník Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, neurológ doc. MUDr. Matej Škorvánek, PhD. za výskum v oblasti nemotorických a prodromálnych prejavov Parkinsonovej choroby. 

Galavečer spojený s odovzdávaním Cien za vedu a techniku bol vyvrcholením Týždňa vedy a techniky 2018, ktorého organizátorom je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti. Slávnosti sa zúčastnili viacerí významní reprezentanti štátneho sektora, sektora vysokých škôl, predstavitelia súkromného sektora pôsobiacich vo výskume a vývoji, predstavitelia klubov, zväzov a združení.

zdroj:upjs.sk

Na ocenenie doc. MUDr. Matej Škorvánek, PhD. zareagoval slovami: „Práca, ktorú robím ma veľmi baví a napĺňa. Napriek skepticizmu, ktorý často zaznieva smerom ku kvalite vedy na Slovensku si myslím, že sa u nás dá robiť krásna veda na svetovej úrovni, čoho dôkazom sú aj mnohí ocenení počas ceremoniálu.

zdroj:upjs.sk

Okrem osobného entuziazmu, času a energie, ktoré je človek ochotný vložiť do svojej práce je ale potrebné pracovať v prostredí, ktoré mladému človeku umožní rozvíjať sa, čoho sa mne na Neurologickej klinike Lekárskej fakulty UPJŠ a UNLP Košice pod vedením pani profesorky Gdovinovej jednoznačne dostalo, za čo sa jej aj celému prostrediu UPJŠ chcem veľmi pekne poďakovať.

V klinickej medicíne môže človek pri úspešnej liečbe alebo správnej diagnostike zažiť menšie alebo väčšie úspechy prakticky každý deň, nečaká za to mimoriadnu chválu alebo ocenenia, pocit zo zmysluplnosti odvedenej práce pre dobrú vec je často úplne postačujúci. No samozrejme to veľmi poteší, ak dlhodobá práca nezostane nepovšimnutá a prináša výsledky.

Srdečne gratulujeme!

zdroj:upjs.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Šikovný košický neurológ získal významné ocenenie, za skúmanie jednej z najhorších chorôb na svete”