Čím viac peňazí miniete na svadbu, tým kratšie bude manželstvo! Zistite prečo je to tak

Happy end-u je koniec.

Snom mnohých žien je nájsť si úžasného muža, mať luxusnú svadbu a žiť v manželstve až do smrti, píše portál Televisa News. Na snívanie nie je nič zlé. No luxusná svadba nezaručuje dlhý a šťastný život.

Svadba zvyčajne stojí veľa peňazí. Neveríte? Spýtajte sa svojich vydatých kamarátok a príbuzných. Ak nechcete investovať do jedného dňa celý majetok, máme pre vás dobrú správu.

Zdá sa, že čím drahšia je svadba, tým vyššie je riziko rozvodu.

Potvrdila to štúdia, ktorú viedli profesori ekonómie Andrew Francis-Than a Hugo Myalon, a ktorej sa zúčastnilo 1 500 manželských párov.

Ukázalo sa, že párov, ktoré minuli na obrúčky 2 000 až 4 000 dolárov a rozviedli sa, bolo 1,3 násobne viac v porovnaní s tými, ktorí na obrúčky minuli 500 až 2 000 dolárov.

Párov, ktoré minuli menej ako 1 000 dolárov na svadobné ceremónie, sa rozviedlo oveľa ako tých, ktorých svadba stála viac ako 20 000 dolárov.

Odborníci odporúčajú peniaze minúť na medové týždne: ukázalo sa, že výrazne znižujú riziko rozvodu.

Shane Shepherd / vogue.com.au

 

Hlavným kritériom úspešného manželstva je podľa vedcov fyzická príťažlivosť manželov k sebe navzájom. Ďalšie štúdie ukázali, že kľúčovými faktormi pre dlhý a zdravý vzťah sú láska, priateľstvo, vzájomné porozumenie a tolerancia.

Spozorovali ste tento trend – čím drahšia svadba, tým vyššie riziko rozvodu?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čím viac peňazí miniete na svadbu, tým kratšie bude manželstvo! Zistite prečo je to tak”