sobota, 27 júla, 2024

Vždy som mal zamrznuté stierače. Objavil som ale jednoduchý spôsob, aby mi už nikdy neprimrzli. Toto sú super triky pre každého motoristu do zimy

Zima – najnáročnejšie obdobie pre motoristov. Každé ráno sa naskytuje šanca, že sa do vytúženého cieľa tak skoro nedostanú: zmrazené sklá, dvere a svetlá, problémy s autobatériou či zámkom.

лайфхаки для машины зимой

Ukážeme vám, ako sa vysporiadať s tými najbežnejšími problémami.

  1. Zahmlené sklo

Tu vám pomôže obyčajný krém na holenie. Stačí, ak ho nanesiete na sklo a utriete suchou handričkou. Na povrchu skla sa vytvorí mikrofilm, ktorý zabráni zahmlievaniu a námraze.

лайфхаки для машины зимой

  1. Špinavé svetlá

Každý vodič sa snaží, aby bolo vozidlo čisté, pretože aj to ma vplyv na bezpečnosť v cestnej premávke. Na vyčistenie svetlometov nemusíte ihneď použiť chémiu. Nečistoty sa zbavíte aj s obyčajnou zubnou pastou. Naneste ju s hubkou na sklo a následne zmyte vodou.

лайфхаки для машины зимой

  1. Starý akumulátor

Ak existuje pravdepodobnosť, že ráno nenaštartujete, mali by ste si nájsť úsek s miernym sklonom a zaparkovať tam. Tým sa umožní jazda na voľnobeh, preradíte na 3. prevodový stupeň a naštartujete bez pomoci štartéra.

лайфхаки для машины зимой

  1. Zamrznuté čelné sklo

Ak sa chcete vyhnúť tomuto problému, pokúste sa auto zaparkovať smerom na východ. Za slnečného počasia vám ranné slnko pomôže roztopiť ľad. Ušetríte si tým 10 minút denne.

лайфхаки для машины зимой

  1. Zamrznutý zámok

Čo môže byť horšie, ako zamrznutý zámok dverí, kufra či otvor na tankovanie? V žiadnom prípade to neskúšajte vyriešiť vriacou vodou alebo zapaľovačom. Môžete si tak spôsobiť niekoľko nepríjemných problémov s následkami.

Vezmite si slamku, nasmerujte ju k otvoru na zámke a dýchajte do nej. Horúci vzduch roztopí tenkú vrstvu ľadu vo vnútri železného mechanizmu.

лайфхаки для машины зимой

  1. Primrznuté dvere

Utrite gumové tesnenie handričkou namočenou v rastlinnom oleji a zvyšky odstráňte papierovou utierkou. Olej bude odpudzovať vodu a vám už nebudú zamŕzať dvere.

лайфхаки для машины зимой

  1. Zmrznuté stierače

Pred tým vás zachránia obyčajné ponožky. Navlečte ich na stierače pred večerom a ráno budete milo prekvapení. Dávajte však pozor, aby sa ponožky nedotýkali priamo čelného skla. Odtrhnúť ich zo skla bude o niečo zložitejšie, ako zo stieračov.

лайфхаки для машины зимой

Nezabudnite zdieľať tieto praktické rady aj s ostatnými vodičmi – budú vám vďační!

zdroj: takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights