sobota, 27 júla, 2024

Leonardo DiCaprio venoval svojich 100 miliónov dolárov na boj proti globálnemu otepľovaniu. To ale nie je všetko

V priebehu rokov má zmena klímy radikálny vplyv na našu planétu. Hoci si to mnohí nemyslia, globálne otepľovanie ovplyvňuje každý aspekt nášho života, vrátane počasia, plodín, životného prostredia a voľne žijúcich zvierat.

Ľudské aktivity majú taktiež nemalý vplyv na zmenu klímy. Priemerná povrchová teplota planéty sa od 19. storočia zvýšila a to je výsledok emisií oxidu uhličitého. Avšak vďaka ľuďom, ako je Leonardo DiCaprio, bude boj o záchranu sveta pokračovať aj ďalej.

Leonardo bojuje proti klimatickým zmenám

Každý vie aký je to skvelý herec a pekný muž, ale len veľmi málo ľudí vie, že je jedným z najhorlivejších podporovateľov ochrany životného prostredia. Nadácia Leonardo DiCaprio (LDF) bola založená v roku 1998, keď mal len 24 rokov.

Odvtedy nadácia podporila viac ako 200 projektov na každom kontinente. Vďaka svojmu postaveniu v spoločnosti sa mu podarilo upozorniť na situáciu súčasného sveta. Nadácia nedávno oslávila 20. výročie veľkým darom vo výške 100 miliónov dolárov.

Pri oslave svojich 44.narodenín a 20.výročia nadácie mal herec príležitosť poďakovať sa všetkým účastníkom tohto projektu. Práve v tento deň oznámil nový dar v podobe 11 miliónov dolárov na boj proti klimatickým zmenám. Vďaka tomu, jeho osobný príspevok do nadácie LDF dosiahol sumu 100 miliónov dolárov.

Očakáva sa, že finančné prostriedky sa použijú na podporu tých, ktorí sa podieľajú na boji proti klimatickým zmenám v rôznych častiach sveta. Herec preukazuje dôslednosť aj vo svojom súkromnom živote. Používa len slnečnú energiu, konzumuje vegánsku stravu a snaží sa chrániť životné prostredie všetkými možnými spôsobmi.

Okrem toho, produkty, ktoré sa podávajú na týchto podujatiach, sú certifikované ako vegánske, pretože herec je aktívnym podporovateľom a ochrancom voľne žijúcich živočíchov.

Dokonca aj malé zmeny v každodenných zvykoch môžu urobiť obrovský rozdiel pri zlepšení tejto situácie. Zahŕňa to recykláciu starých materiálov, zníženie spotreby energie alebo nájdenie čistej alternatívy použitím LED svietidiel,  opakovane použiteľných fliaš na vodu či vreciek a tašiek…

Taktiež sa odporúča prestať používať papier a znižovať množstvo odpadu na pracovisku, mať vlastnú šálku na kávu a vodu namiesto jednorazových pohárov a dávať prednosť elektrickým vozidlám.

Kto, okrem nás, môže chrániť našu planétu?! A čo pre ňu robíte vy osobne?

zdroj: Wild Child.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights