Pre každé dieťatko, ktorému pomohol lekár na svet má vlastnoručne ušitú deku. Fikcia? Nie, realita!

Ak človek robí svojú prácu srdcom, hneď je to aj vidno. Lekár minessotskej Riverwood Healthcare Centre v Aitkine, Eric Bostrom, je pre miestnu nemocnicu priam požehnaním. Nováčik lekárskeho tímu sa inšpiroval nápadom jednej zo sestier a všetkým bábätkám, ktoré priviedol na svet šije deky, ktoré im navždy budú pripomínať ich narodenie.

Treba dodať, že mladý lekár šijací stroj najprv vôbec nevedel používať, nakoľko jediné čo zošíval, bolo ľudské telo. To ho však neodradilo a tomuto remeslu sa rýchlo priučil. „V skutočnosti to nie je až také ťažké, ako som si myslel,“ uviedol. Krásny spomienkový dar si z nemocnice už odnieslo niekoľko detičiek. V súčasnosti deky dekoruje aj vlastnoručnou výšivkou. Čo však na deke nesmie chýbať, sú údaje novorodenca: meno, výška a váha. 

Nadšenie z tohto nápadu a naozaj ľuského prístupu teší najmä novopečených rodičov. Mamičky neskrývajú radosť! „Je to krásna deka. Je to niečo, čo si bude uchovávať celý svoj život,“ prezradila mamička malej Lacie Hietalatiovej.

V súčasnosti lekár privedie na svet 1 až 2 deti mesačne a každému z nich venuje svoju unikátnu deku, na ktorej pracuje približne 3 hodiny. V tejto tradícií chce pokračovať aj naďalej a tešiť tak novorodencov aj ich rodičov.

https://www.facebook.com/upliftnews/videos/264641664205657/

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pre každé dieťatko, ktorému pomohol lekár na svet má vlastnoručne ušitú deku. Fikcia? Nie, realita!”