Výskum ukázal, že hlavnou vecou v manželstve je šťastie ženy. Pocity muža teda nie sú dôležité?

Šťastná žena – šťastné manželstvo, píše Healthy Holistic Leaving. Toto nie je len ľudová múdrosť, je to naozaj tak!

Ako ukazujú štúdie, čím šťastnejšia je manželka, tým šťastnejší je aj manžel.

 

Vedci z Rutgers University a Michiganskej univerzity zistili, že šťastie manželky je dôležitejšie ako šťastie a blaho manžela. Je to hlavná vec, ktorá posilňuje vzťah a robí manželstvo šťastným.

Štúdia zahŕňala 394 starších párov, ktoré žijú v manželstve v priemere 39 rokov.

Každá dvojica si viedla denník pozorovania, kde bolo potrebné detailne popísať svoje myšlienky, ako aj posúdiť úroveň šťastia počas 24 hodín.

Dr. Deborah Carr z Rutgersovej univerzity v USA takto okomentovala zistenia:

„Zdá sa mi, že všetko spočíva v tom, že keď je žena spokojná s manželstvom, snaží sa pre svojho manžela urobiť oveľa viac, keďže on má pozitívny vplyv na jej život.

 Muži sa spravidla menej znepokojujú vzťahom, a preto sa kvalita ich rodinného života premietnuť na manžela. „

Vzhľadom na to, že muži nie sú zvyknutí hovoriť o svojich pocitoch, diskutovať o problémoch, manželky si vždy neuvedomujú ich nespokojnosť.

Počas experimentu sa muži museli viac otvoriť, zdieľať svoje myšlienky a odpovedať na otázky: „Vážite si svoju ženu?“, „Kedy ste sa naposledy hádali?“, „Kedy vás vie naštvať?“ atď.

Okrem toho bol každý pár vyzvaný, aby spoločne vykonával typické aktivity, napríklad sledovanie televízie alebo nakupovanie.

Výsledky štúdie.

Ako sa ukázalo, rodinný život je pokojnejší, ak sú ľudia vo všeobecnosti spokojní so všetkými aspektmi svojho života.

„Úspešné manželstvo pre oboch manželov bolo spojené so životnou spokojnosťou,“ hovorí Dr. Carr.

Štúdia tiež ukázala, že manželka preberajú úlohu zdravotnej sestry, ak manžel ochorie, čo zase zhoršuje jej náladu.

Úroveň mužského šťastia sa však nemení, ak je manželka chorá a na nich padá zodpovednosť postarať sa o deti. Výsledky sú obzvlášť dôležité, pretože kvalita manželstva ovplyvňuje zdravie a blaho osôb.

Zamestnanci časopisu Zdravie a sociálne správanie študovali vzťah medzi atmosférou v manželstve a frekvenciou kardiovaskulárnych ochorení a vývojom depresie.

Záver

Ak sú ženy spokojné s manželstvom, ich manželia sú šťastnejší a zdravší. To predstavuje pre ženy určitú zodpovednosť, pretože veľa vecí závisí od ich nálady a blahobytu v manželstve.

Ženy musia so svojimi manželmi komunikovať častejšie, venovať pozornosť ich potrebám a problémom, inšpirovať a tlačiť ich správnym smerom.

Čo hovoríte na výsledky tohto výskumu?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Výskum ukázal, že hlavnou vecou v manželstve je šťastie ženy. Pocity muža teda nie sú dôležité?”