sobota, 27 júla, 2024

Za jednu hodinu som urobila prvotriednu výzdobu na Veľkú noc. V obchode by ju predávali za stovky eur

Veľkú noc si už len málokto dokáže predstaviť bez nápaditých dekorácii. Dnes sme si pre vás z tohto dôvodu pripravili výrobu veľkonočného venca, ktorý bude vykonávať nielen estetickú funkciu, kedy rozjasní nejeden príbytok, ale aj ochrannú funkciu. Hovorí sa, že ak v predvečer sviatku vytvoríte takúto ozdobu, potom bude vo vašom dome po celý rok vládnuť zdravie, mier, šťastie a blahobyt.

Ak sa rozhodneme vytvoriť si nový veniec, neraz nám trvá pomerne dlho, kým si na internete nájdeme nápady, ktoré sa nám páčia a ktoré vieme preniesť do reality. Potom si už len musíme nakresliť náčrtok, zozbierať všetky potrebné materiály a pokračovať vo výrobe.

 

Mimochodom, nič nepokazíte, ak do tohto celého procesu zapojíte aj  vašu rodinu, pretože kreativita dáva človeku obrovské množstvo pozitívnych emócií, ktoré dokážu ľudí ešte viac zblížiť.

Ponúkame vám 14 nápadov na veľkonočné vence od poľských dizajnérov a taktiež sa podelíme o tajomstvá, ako takúto krásu vytvoriť vlastnoručne v pohodlí domova.

https://www.instagram.com/p/BvOK-NNnW1F/

Len sa pozrite na tieto krásne výtvory!

https://www.instagram.com/p/BuoZ_ocnBdU/?utm_source=ig_embed

Ako základ pre veniec je veľmi dobré použiť vŕbové vetvy, pretože aj tie samé o sebe vnesú do nášho života čerstvú dávku jarnej energie. Na začiatku jari však môžu byť vetvy ťažké, čo znamená, že pletenie venca bude o niečo náročnejšie.

Na uľahčenie práce je potrebné vetvy umiestniť na 6-8 hodín do teplej vody. Keď budú vetvičky poddajnejšie, musia sa vysušiť, stočiť do kruhu s požadovaným priemerom a následne upevniť pomocou povrazu.

льняные платья

Druhou možnosťou je použitie umelých materiálov. Čokoľvek môže byť použité ako základ – od kartón, cez hotové základy pre penové vence, až po umelé vŕbové vetičky.

Niekoľko minimalistických, ale veľmi zaujímavých nápadov zdobiacich veniec od majstrov z Poľska…

https://www.instagram.com/p/BSMLuTlBEqc/?utm_source=ig_embed

Zaujímavá možnosť pre milovníkov zelenej farby!

https://www.instagram.com/p/BRinouGBBQR/?utm_source=ig_embed

Veniec si môžete ozdobiť z materiálov z vášho domova, jednoducho to, čo máte po ruke. Môžu to byť prírodné materiály vo forme bavlnených stúh, pšeničné klasy, vŕbové vetvičky či umelé kvety. Pri poslednej voľbe je dôležité, aby boli tieto kvety kvalitné a žiarivé, veľkonočné vence by nemali vyzerať ako tie, ktoré prinášame na cintorín.

https://www.instagram.com/p/BudopN-Hx8A/?utm_source=ig_embed

Jedným z najdôležitejších dekoratívnych prvkov sú vajcia. Najskôr z nich musíme odstrániť vnútro, ponechať len škrupinu a potom ich môžeme namaľovať ľubovoľnou farbou.

https://www.instagram.com/p/BuWSF7snBEH/?utm_source=ig_embed

Veľkonočný veniec sa dá zavesiť nielen na dvere alebo stenu, ale aj umiestniť na stôl alebo poličku. Zvlášť pekne bude veniec vyzerať v kombinácii so sviečkami!

https://www.instagram.com/p/BtLYEnUHb6k/?utm_source=ig_embed

V tomto variante sú použité živé kvety. Samozrejme, že takýto veniec nevydrží dlho, preto je nutné zohľadniť aj túto skutočnosť. Napriek tomu to bude vyzerať neuveriteľne jemne a rafinovane!

https://www.instagram.com/p/Bf3edSjFdvn/?utm_source=ig_embed

Pri výrobe je vhodné použiť také farby ako je žltá, zelená a biela. Zelená znamená prebudenie prírody zo zimného spánku, pretože na jar začnú všetky rastliny získavať zelené odtiene farieb; žltá symbolizuje slnečné lúče. A najdôležitejšia farba je biela. Biela v tomto prípade je farba rodinného pohodlia a pohody.

https://www.instagram.com/p/Bg-kv8vlUTh/?utm_source=ig_embed

Čo sa týka vajíčok vo venci, môžete si zvoliť či už slepačie alebo prepeličie. Nezabúdame ani na možnosť kúpy umelých vajíčok, ktoré nájdete v každom obchode s dekoráciami. Všetko záleží na vašom nápade!

https://www.instagram.com/p/BgkzP6YlPDf/?utm_source=ig_embed

Ešte niekoľko inšpirácií…

https://www.instagram.com/p/BgIwTteFSdE/?utm_source=ig_embed

Vajíčka môžete omotať nitkami, zafixovať ich lepiacou pištoľou alebo obojstrannou lepiacou páskou. Nezabúdajte ani na ozdobné stuhy alebo maľovanie s  potravinárskymi farbami. Vajíčka pripojíte k vencom pomocou spomínanej lepiacej pištole, alebo ich tam priviažete ozdobnými farebnými stuhami.

https://www.instagram.com/p/Bfs0pKwlod_/?utm_source=ig_embed

V prípade, že sa chcete naučiť vytvoriť svoj vlastný veľkonočný veniec z vŕbových vetvičiek, pozrite si toto  nasledujúce video. Po zvládnutí jednoduchšieho variantu môžete prejsť aj na niečo zložitejšie. Zdobenie venca je tvorivý proces, všetko závisí od vášho štýlu a vkusu!

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights