sobota, 27 júla, 2024

Čaputová bude mať plat tak vysoký, ako nemal žiaden prezident. Zarobí viac než Kiska

Zuzana Čaputová, nová prezidentka Slovenskej republiky, sa bude mať v prezidentskom paláci lepšie ako akýkoľvek prezident v histórii Slovenska. Bezpochyby si peniaze zaslúži, pretože minulomesačné voľby vyhrala v oboch kolách a jej výhru predpokladalo množstvo ľudí.

Mandátu prezidentky sa podľa jej slov ujme s veľkou radosťou a s vysokými cieľmi. Jej meno bolo spájané s mnohými nepravdivými informáciami, no našťastie podarilo sa ich vyvrátiť. Ved‘ v kompetencii prezidenta nie je prijímanie migrantov, alebo schvaľovanie homosexuálnych partnerstiev.

Pani Čaputová je 45 ročná právnička a aktivistka, ktorá vyhrala množstvo náročných právnických sporov a medzi svojimi klientami má len dobré meno.

Vo voľbách ju volilo okolo jedného milióna voličov.

Podľa najnovších správ si na začiatku svojho pôsobenia v pozícii prezidentky SR na svoj účet každý mesiac pripíše sumu okolo 12 000 eur. Táto suma je vyššia ako mal prezident Andrej Kiska. Ten dostával 10 000 eur mesačne, no svoj plat nepoberal on, rozdával ho rodinám v núdzi.

Okrem vysokého platu dostane aj ine benefity. Bude sa voziť v luxusnej limuzíne s ochrankou, v lietadle na služobné cesty  a samozrejme dostane aj kanceláriu v krásnom Grasalkovičovom paláci.

Môže si vyžiadať náhradu paušálnych výdavkov, za ktoré by mohla dostať 1 300 eur a prezidentský dôchodok po skončení funkcie tisíc eur.

 

zdroj: hitky.sk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights