Vedci potvrdili, že druhé dieťa je neposlušnejšie než prvé a rodičia s tým súhlasia

Ak ste si nekedy všimli, že druhé dieťa je rebelskejšie a neposlušnejšie než váš prvorodenec, je tomu naozaj tak. Nedávne štúdie potvrdili, že druhorodené dieťa je ťažšie zvládateľné, najmä ak je to chlapec. Tvrdia tiež, že poradie narodenia ovplyvňuje osobnosť dieťaťa a jeho život.

Dnes vám pomôžeme ako ľahšie zvládať vaše druhorodené dieťa.

V 2005 skupina vedcov z univerzity v Kalifornii, Los Angeles, vedenej Dr. E. Black publikovala štúdiu, ktorej výsledky boli naozaj prekvapivé: druhorodené dieťa je v škole a v práci menej úspešné než jeho starší súrodenec.

Výsledok bol naozaj prekvapivý, nakoľko deťom, ktoré podstúpili analýzu, boli poskytnuté rovnaké možnosti vo vzdelávaní. Všetko však vyjasnila štúdia vykonaná ekonómami z Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Dr. Doyle a jeho tím zistili, že druhorodené deti boli o 40% náchylnejšie k problémom so zákonom než ich starší súrodenci. Týmto potvrdili závery vyvodené ich kolegami o ťažkostiach druhorodených potomkov. Dôvody však nemali nič spoločné so zdravotnými problémami alebo s nižším stupňom vzdelania. Všetko je spôsobené rodičmi a staršími súrodencami.

Odporúča sa preto venovať rovnako pozornosti a energie aj deťom narodeným ako druhé v poradí. Je vhodné tiež kontrolovať vplyv staršieho súrodenca na druhorodeného aby sa z neho nestal problémový jedinec. Nepotláčajte však ich osobnosť.

Zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vedci potvrdili, že druhé dieťa je neposlušnejšie než prvé a rodičia s tým súhlasia”