Výskumy potvrdili, že ženám sa lepšie spí pri psoch než pri mužoch

Nedávna štúdia preukázala, že ženám sa spí omnoho lepšie, keď zdieľajú lôžko so štvornohým miláčikom. Ich ľudskí partneri a mačky ich vraj vyrušujú.

Dr. Christy L. Hoffman, profesorka z New Yorku a jej tím, sa snažili preskúmať vplyv domácich miláčikov na kvalitu ľudského spánku. Z 962 dospelých žien zo Spojených štátov až 55 percent z nich sa delí o posteľ s najmenej jedným psom a 31 percent s najmenej jednou mačkou. 57 percent respondentiek spí aj so svojim partnerom.

Doktorka Hoffman uviedla, že dospeli k týmto záverom:

  • Ženy, ktoré zdieľajú posteľ so psom spia lepšie a viac si počas spánku oddýchnu. Vraj ich štvornohí miláčikovia ich rušia omnoho menej než ich partneri. Cítia sa zároveň omnoho bezpečnejšie a komfortnejšie.
  • Účastníčky, ktoré spia s mačkami, nemajú prerušovaný spánok, no jeho kvalita je podľa nich nižšia než u účastníčiek, ktoré spia so psom alebo s partnerom.
  • Majiteľky psov, idú spať a vstávajú skôr než majiteľky mačiek.

Doktorka Hoffman tiež uviedla, že kľúčovým slovom tejto štúdie je „vnímanie“. Tento výskum je založený na vnímaní vlastných pocitov jednotlivcom, konkrétne čo ovplyvňuje jeho spánok. Je potrebné si tiež uvedomiť, že zaobstaranie si psa nevyrieši problémy so spánkom všetkých ľudí. Dodala tiež, že niektoré psy v spánku chrápu.

Doktorka je odhodlaná v tomto výskume pokračovať a rozšíriť ho aj na mužov.

Zdroj: broadly.vice.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Výskumy potvrdili, že ženám sa lepšie spí pri psoch než pri mužoch”