Známy krajčír zdieľal tajný spôsob, akymi robí rukáv na oblečení. Všetky ženy ho začali robiť podľa neho

Asi ako každá druhá žena, aj ja zbožňujem krásne oblečenie a zaujíma ma šitie. Preto si v otázkach doplňovania šatníka novým oblečením často vyberám možnosť ušitia.

Je to tak úžasné, keď sú šaty alebo blúzka vytvorené práve pre vás a vy s určitosťou viete, že vám vec perfektne sedí, môžete si byť istá, že nik nebude mať na sebe rovnaký kúsok.

Šijem si väčšinou sama, pretože sa nejedná o lacnú záležitosť dávať si pravidelne šiť oblečenie. Avšak skôr ako šitie bolo pre mňa problémom strihanie.

Dodnes je kombinácia slov „strihanie a šitie“ známa a neoddeliteľná, a veľa  amatérskych krajčírok vrátane mňa nenávidí práve spomínanú prvú časť.

Existujú dva spôsoby ako sa s tým popasovať : buď použijete hotové strihy z časopisov, alebo na to prídete samé a naučiť sa si ich vyrobiť. Ešte donedávna bolo pre mňa najproblematickejšie vytvorenie rukávov, ktoré sa nejde vytvoriť bez množstva meraní a výpočtov. Ale doslova pred niekoľkými mesiacmi sa všetko zmenilo.

Pomohla mi s tým moja známa, krajčírka, ktorá mi prezradila šikovný trik.

V tomto článku sa s vami podelíme o jednoduchý spôsob, ako rýchlo vytvoriť strih na rukáv jednoducho a bez výpočtov.

Jednoduchý strih na rukáv

Na vytvarovanie rukáva vám postačí len vaša dlaň.

1. Budete potrebovať papier A4, na ktorý si nakreslíte zvislú čiaru. Tá bude v strede rukávov a bude to zároveň výška rukávov. A tiež nakreslite vodorovnú čiaru, ktorá bude zodpovedať šírke rukáva, ktorú si na sebe jednoducho odmeriate.

2. Dajte dlaň na os tak, aby bol prostredný prst zarovno so stredovou čiarou. Roztiahnite prsty čo najviac, potom si označte ich konce. Ruku dajte preč a pospájajte výsledné body oblúkom. Ľavá dlaň vám umožní vytvoriť vzor pre pravý rukáv.

3. Ďalej si na strih musíte popísať časti, ktorá časť bude na prednej a ktorá na zadnej strane rukáva.

4. Červenou si označte časť, kde bude šev. Po tom na tom mieste strih rozstrihnite, vymeňte jednotlivé časti a zlepte si ich.

5. A to je všetko, výsledný strih môžete použiť na šitie rukávov, ktoré budú zodpovedať vaším mieram.

A pre milovníkov módy navrhujem, aby ste sa zoznámili s malým výberom toho najmodernejšieho podľa Inštitútu farieb Pantone, vo farbe – ultrafialovej. Ak si túžite ušiť niečo krásne, inšpirácia je nutnosťou!

Svieže, chytľavé, veľkolepé! Ak sa vám páči táto kombinácia, neváhajte použiť fialovú s malinovým odtieňom!

Ak si chcete vychutnať nádych ultrafialového žiarenia, vytvorte fialový total look.  Ale nezabudnite na hlavné pravidlo – jednotlivé kúsky by sa mali byť mierne odlišovať v odtieni, aby sa nezlúčili do jedného farebného celku.

Najjednoduchšia a najbezpečnejšia kombinácia módnych farieb jarnej sezóny je ultrafialová s bielou. Svieže a štýlové, nie?

Veľmi zaujímavá a neobvyklá je kombinácia fialovej a oranžovej.

Takéto elementy dokážu oživiť aj ten najnudnejší outfit, ale samozrejme je dôležité správne „zapadnúť“ do farieb a štýlu.

RADA REDAKCIE

Pre tých, ktorí sa nechcú zaťažovať skúšaním rôznych druhov strihov odporúčame, aby použili hotové strihy. Uvidíte celkový vzhľad a okamžite dostanete chuť šiť sami! Okrem toho jednotlivé kúsky môžete nosiť v teple aj v chladom období: všetko závisí od výberu materiálu.

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Známy krajčír zdieľal tajný spôsob, akymi robí rukáv na oblečení. Všetky ženy ho začali robiť podľa neho”