22-ročný letúch zachraňoval pasažierov horiaceho lietadla až do poslednej minúty

5.mája sa na ruskom medzinárodnom letisku Šeremetievo udiala obrovská tragédia – lietadlo Suchoj Superjet sa vznietilo po tom, ako sa snažilo núdzovo pristáť.

Príčiny tejto strašnej tragédie sa stále skúma, známe však je, že zo 78 ľudí na palube v dôsledku požiaru v zadnej časti lode, neprežilo 40 cestujúcich. Okrem toho, na zozname obetí sa objavil aj 1 člen posádky – stevard Maxim Moisejev.

Ľudia, ktorí prežili katastrofu, uvádzajú, že Maxim sa správal ako skutočný hrdina. Počas požiaru bol na chvoste lietadla a zachraňoval všetkých, až do posledného.

Maxim Moisejev mal 22 rokov. Mladý muž vyštudoval vojenskú školu a slúžil v armáde. Diaľkovo študoval na Štátnej univerzite civilného letectva v Petrohrade v obore letecký technik.

Maximovi sa podarilo pracovať ako stevard len 1 rok a 3 mesiace.

Keď horiace lietadlo bolo na zemi, Maxim Moisejev sa pokúsil otvoriť jeden z východov. Keď sa mu to nepodarilo, začal pomáhať ľuďom pri úniku z lietadla.

Podľa cestujúcich, muž bez premýšľania o vlastnej záchrane, sa rozhodol zostať na palube až do úplného konca a tlačil ľudí do nafukovacej šmykľavky. Bohužiaľ, zatiaľ čo Maxim pomáhal ostatným, nadýchal sa oxidu uhoľnatým a stratil vedomie…

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @verba_al1357447,

Je známe, že spočiatku mal Maxim lietať v inej časti lietadla, bližšie ku kokpitu. Tesne pred letom si však vymenil miesto s letuškou a presunul sa do zadnej časti lietadla.

Všetci jeho priatelia a známi jednohlasne hovoria, že sa vždy prejavoval ako odvážny človek, ktorý je vždy pripravený kedykoľvek pomôcť.

Mužov spolužiak prezradil, že Maxim už od detstva sníval o nebi. Maxim, ktorý pracoval ako palubný asistent počas štúdia, plánoval získať diplom a preškoliť sa na pilota.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ОТНОШЕНИЯ🔞МОТИВАЦИЯ🔞ВОСПИТАНИЕ (@nelyamishina),

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ден Кузнецов (@den_kyznetsov),

Zostáva už len vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám a priateľom obetí tejto strašnej tragédie a dúfať, že nič podobné sa už nestane.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “22-ročný letúch zachraňoval pasažierov horiaceho lietadla až do poslednej minúty”