Ak chcete prestať byť osamelý a opustený všetkými, najprv sa zbavte jedného zvyku…

Osamelosť je zlý zvyk. Mnohým sa zdá, že byť sám je napísané v osude, no v skutočnosti je to naša voľba. Alebo skôr výsledok pestovania akýchsi znakov charakteru, ktoré nie sú kompatibilné so šťastím.

Nedostatok bežnej ľudskej komunikácie nie je v žiadnom prípade možné kompenzovať materiálnymi vecami, sociálnymi statusmi a rôznymi úspechmi. Zistite, čo z vás skutočne robí samotárov.

  1. Čakanie na prvý krok

Neváhajte vyjadriť svoje pocity, emócie či sympatie. Toto sa nazýva „krok vpred“. Nemusíte okamžite robiť drastické riešenia.

Žena nemôže pozvať muža na prvé rande. Odporúča sa však flirtovanie, ide totiž o silný impulz pre rozvoj vzťahov.

V každom prípade, ak sedíte v rohu a nerobíte nič, nič sa nestane.

  1. Neustála kontrola

Možno ste dochvíľny, upravený, čistotný človek, ktorý má rád všetko na svojom mieste. Plánujete život bez toho, aby ste vynechali čo i len jediný krok.

Ale ľudí, na ktorých natrafíte, môže vaša túžba mať všetko pod kontrolou odradiť od toho, aby s vami prichádzali do pravidelného kontaktu. Koniec koncov, kontrola nemá nič spoločné s láskou a vo vzťahu sú chvíle, kedy je  jednoducho neprijateľná.

  1. Mrzutosť

Nezáleží na tom, koľko máte rokov, neustále reptanie vám pridáva ďalších desať rokov. Prestaňte byť mrzutí. Človek, ktorý je s niečím neustále nespokojný a je nastavený len na negatíva, nie je osobou, o ktorú by sa ostatní okamžite pobili.

  1. Problém modernej technológie

Pohroma modernej spoločnosti. Kedy ste sa naposledy stretli s niekým osobne a nie prostredníctvom sociálnych sieti? Každý, kto trávi príliš veľa času vo virtuálnom svete, sa odchyľuje od toho skutočného.

  1. Túžba zapáčiť sa každému

Keď sa stanete tým človekom, ktorý nevie, ako povedať nie, potom prestanete byť šťastný. Je oveľa lepšie mať vo svojom okruhu skutočných priateľov a verných partnerov do života, než oportunistov, ktorí hľadajú len výhody a vyberajú si „záchranárov“, ktorí sú pripravení pomôcť a kedykoľvek sa obetovať za imaginárne priateľstvo alebo vzťahy.

Vybudujte si primerané osobné hranice. Keď sa naučíte počúvať svojea túžby, ľudia okolo vás vás ocenia ako človeka, ktorý sa neprispôsobí len tak hocikomu, čím by ste prišli o svoju osobnosť.

  1. Neschopnosť splniť záväzok

Pri budovaní osobných hraníc sa uistite, že vaše činy nepoškodzujú ostatných. Ak ste niečo niekomu sľúbili, urobte to, doveďte to až do konca –  požičajte si peniaze a vráťte ich načas a tak ďalej…

Nezabudnite na tých, ktorým ste sľúbili, že sa s nimi stretnete. Je lepšie sa ospravedlniť telefonicky, než potom prísť o dobrý vzťah. To znamená, že pri ochrane vlastných hraníc je vhodné rešpektovať hranice aj tých okolo nás.

  1. Nedostatok koníčkov

Koníček nám pomáha vnútorne sa rozvíjať, stať sa sebestačným človekom, ktorý bude pre ostatných zaujímavý. Ak nemáte o nič úprimný záujem, v skutočnosti ani nežijete. Záľuby vám pomôžu priviesť do vášho života rovnako zmýšľajúcich ľudí.

Príčiny osamelosti človeka možno nájsť v jeho apatii ku všetkému v tomto živote. Musíte nájsť aspoň niečo, čo podporuje vašu tvorivosť…

  1. Aktívne hľadanie „princa“

Dôvody osamelosti žien spočívajú v tom, že hľadajú neexistujúci ideál. Pôsobia príliš arogantne, hrdo a nie sú schopné oceniť pozitíva tých, ktorí sú v ich blízkosti.

Veria, že „ten istý muž“ ich urobí šťastnými a vyrieši všetky ich životné problémy. V skutočnosti hľadajú ospravedlnenie za svoju depresiu a presúvajú zodpovednosť za vlastný vnútorný stav na niekoho iného.

  1. Neustále sťažnosti

Podeliť sa o svoje skúsenosti je úplne v poriadku. Chápavý človek vás bude podporovať a pomáhať. Iné však je, ak ste niekto, kto sa neustále sťažuje na život. Vyhnite sa tomu, inak si buďte istý, že tým každého odradíte od akéhokoľvek pokusu zbližovania sa.

Keď je práca zlá, vláda je zlá, a rodičia sú zlí, a bývanie a dokonca aj slnko svieti príliš jasne, naskytá sa otázka: „Prečo sa nesnažte niečo zmeniť?“ Uvidíte, že sa možno vôbec nebudete musieť sťažovať…

  1. Závisť

Musíte sa porovnávať len sami so sebou. Skryť závisť totiž nie je vôbec jednoduché. Keď sú úspechy druhých pre vás nepríjemné alebo skľúčujúce, ľudia prestanú rozprávať o všetkých dobrých veciach, ktoré sa im stali. Komunikácia sa tak postupne dostáva na mŕtvy bod.

Niekedy je osamelosť užitočná. Existujú obdobia, keď urobíte lepšie, ak sa vyhnete kontaktu s ostatnými ľuďmi a mali tak možnosť porozumieť vlastnej osobe, túžbam a pocitom.

Takýto „odpočinok“ by mal byť dočasného charakteru. Ak hrozí, že sa osamelosť stane spôsobom vášho života, potom je to signál, aby ste začali premýšľať nad zmenou.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak chcete prestať byť osamelý a opustený všetkými, najprv sa zbavte jedného zvyku…”