Vzbura v nemocniciach: Slovaci by mohli platiť od júla aj za bežné vyšetrenia, ktoré majú preplácané

Škandály, ktoré sa v posledných týždňoch udiali v našom zdravotníctve sú naozaj poburujúce. Hazard s ľudským životom sa na Slovensku stáva realitou a chýba už len jeden krok k tomu, aby sa zdravotníctvo spoplatnilo. Najnovšia správa ohľadom stavu zdravotníctva rieši financovanie nemocníc, rekonštrukciu starých budov a nedostatočné uhrádzanie vyšetrení poisťovňami. Správa hovorí o tom, že kvôli nedostatočným finančným príjmam sa 70 nemocníc na Slovensku vzbúrilo a chcú spoplatniť základné vyšetrenia pre všetkých pacientov.

Ďalšími problémami v tejto oblasti je aj nedostatok personálu, málo finančných prostriedkov na rekonštrukciu, či nedostatočné platy lekárov a sestričiek. Podľa zdravotných zamestnancov by mali mať nárok na vyššie zmdy, pretože sa zvýšili príplatky za víkendy a nočné, no na ich platoch sa to neprejavilo.

Nemocnice sa vyhrážajú štátu, že od 1. júla nepodpíšu zmluvy so zdravotnou poisťovňou VšZP. Tento krok by mal najväčší vplyv na pacienta, ktorý by musel platiť za všetky vyšetrenia a aj tie základné, ako napríklad odber krvi. Podľa vlády sa nič pacienta nedotkne a nebude za chyby štátu a ani chyby poisťone doplácať ťažko zarobenými peniazmi.

Čo je na týchto slovách pravdy sa dozvieme len postupom času, pretože jeden z pacientov našiel na dverách lekárskej ambulancie takýto oznam pre poistencov poisťovne VšZP.

Všetkých ľudí, ktorí sú v VšZP v tejto ordinácií do koncia mesiaca nemôžu vyšetriť. Oznam sa objavil na dverách u lekára

 

zdroj: hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vzbura v nemocniciach: Slovaci by mohli platiť od júla aj za bežné vyšetrenia, ktoré majú preplácané”