Listy chrenu – jediná rastlina, ktorá dokáže ťahať soľ cez póry kože. Oboznámte sa s ich využitím

Chren je viacročná rastlina, ktorá patrí do čeľade kapustovitých. Tento produkt je stredomorského pôvodu, a môže sa tiež pochváliť zaujímavým latinským názvom Armoracia.

Svoje praktické využitie si našli nielen jeho korene, ktoré sa dnes široko-ďaleko používajú ako korenie, ale aj v listy. Dnes sme sa rozhodli zistiť, prečo si táto rastlina zaslúži pozornosť ľudí.

листья хрена

Chrenové listy sa vyznačujú ohromnou nutričnou hodnotou. Obsahujú vitamíny B, ako aj C, E a PP. Okrem toho obsahujú veľa draslíka, vápnika, horčíka, síry, selénu. A koncentrácia kyseliny askorbovej môže pokojne konkurovať citrónom a čiernej ríbezli.

Prítomnosť fytoncídov umožňuje využívať listy na ochranu pred škodlivými mikroorganizmami. Okrem toho, koncentrácia tejto látky je tak vysoká, že dokonca aj sušené listy chrenu majú baktericídny účinok. Skúsené gazdinky ich používajú na všemožné účely.

https://www.instagram.com/p/BwWr052BQUF/

Liečivé vlastnosti listov chrenu vás ochránia od nebezpečných nánosov soli v tele. Vykonajte nasledujúcu procedúru. Pred spaním si vezmite 2 veľké listy chrenu, ponorte ich do vriacej vody, potom ich položte na chrbát a oviňte látkou. Ak cítite mierny pocit pálenia, je to normálne. Popáleniny pri tomto obklade nie sú možné.

Ráno opatrne rozmotajte tkaninu a odstráňte listy. Absorbovali soľ z tela, a v prípade, že jej tam bolo veľa, mohli by sa okamžite rozpadnúť. Zistite, na ktorých miestach vášho tela sa nachádza najviac soli. Opakujte postup s obkladom, kým sa soľ prestane na listoch objavovať.

https://www.instagram.com/p/BykEIJehxFx/

Vo všeobecnosti sú chrenové listy jedinečné v tom, že vyťahujú soľné usadeniny priamo cez póry kože.

Preto nevyužiť túto schopnosť cenovo dostupného produktu by bola veľká škoda. Niet divu, že vidiecki liečitelia často liečili pomocou chrenových listov.

Tinktúra z týchto listov pomáha pri bolestiach chrbta a kĺbov. Vyrába sa z mladých, zelených listov, ktoré sa jednoducho zložia do sklenenej nádoby a naplnia sa liehom (alebo vodkou). Zmes sa nechá odležať po dobu dvoch dní na tmavom chladnom mieste. Potom si ňou môžete potrieť boľavé miesta.

листья хрена при артрите

Problémy so svalmi a kĺbmi môžu začať v každom veku. Ale aj v prípade, kedy tradičná medicína nedokáže človeku zabezpečiť rýchly pozitívny výsledok, môžete sa obrátiť na osvedčené recepty a urobiť si prírodné mazivo na boľavé kĺby.

Čo sa týka chrenu, sú ľudia ktorí ho milujú, no sú aj tí, ktorí sa mu chcú vždy vyhnúť. Ale nikto nebude namietať, že chren je užitočným produktom, ktorý môže nájsť uplatnenie v mnohých oblastiach týkajúcich sa nášho zdravia.

A ako bojujete proti bolestiam svalov a kĺbov vy?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Listy chrenu – jediná rastlina, ktorá dokáže ťahať soľ cez póry kože. Oboznámte sa s ich využitím”