25 ročná žena tvrdí, že žije len zo vzduchu a energie. Je to vôbec možné a zdravé?

Každý z nás určite pozná vegetariánstvo a vegánstvo. Hlavne ustarostení rodičia a starý rodičia, ktorí tvrdia, že prichádzaš o dôležité živiny a nie je to dobré pre tvoje zdravie. Na tom sa zhodnú aj mnohí „odporcovia“ týchto stravovacích návykov. Čo však by si pomysleli o takej bretariánke?

https://www.instagram.com/p/BuZuSG4nZ8A/

Portál Unilad informuje o príbehu 25 ročnej bretariánky Audry z Minneapolisu, tá vraj žije len zo vzduchu a energie. Ako bretariánka praktizuje dychové cvičenia nazývane „prana“, z ktorých získava energiu. Takéto dychové cvičenie môže trvať od jednej až po tri hodiny denne. Ako bretariánka taktiež verí, že nepotrebuje prijímať tuhú stravu.

„Prana je životodarná sila. Prúdi okolo všetkých vecí a do všetkých vecí, je vo vzduchu, ktorý dýchame, v slnku, v prírode. Je to silná energia, ktorá dokáže ľudí nakopnúť a poháňať. Je to o tom, že vyživovanie presuniete z hutných zdrojov na menej hutné zdroje. Jedlo však nie je zlé a môžete si ho vychutnať,“ vyjadrila sa mladá bretariánka Audra.

https://www.instagram.com/p/BxbqTJfnfMw/

Avšak Audra nežije len zo vzduchu, pred tuhou stravou uprednostňuje kokteily, čaje, šťavy alebo smoothies. Najdlhšia doba, keď sa Audra stravovala len džusami, smoothies a čajami bola 97 dní. Audra sa netají aj tým, že veľmi výnimočne si dá aj čerstvú zeleninu alebo ovocie. Takto žije už 8 mesiacov a tvrdí, že sa cíti lepšie. No je takéto „stravovanie“ zdravé?

 

https://www.instagram.com/p/BvAaSMeHKz9/?utm_source=ig_embed

Odborníčka Helena Gibson-Moore sa pre Daily Mail vyjadrila na margo bretariánstva takto: „Konzumácia jednej skupiny jedla ako je ovocie a zelenina neustále v rovnakej podobe, ako sú napríklad džúsy bez toho, aby sa to vybalansovalo inou skupinou jedla, nie je vôbec zdravé. Môže to byť dokonca škodlivé.“ Taktiež dodáva, že neexistujú žiadne štúdie, ktoré by podporovali zdraviu prospešnosť bretariánstva.

https://www.instagram.com/p/Bl_wicRFq9f/

Keď sa nad tým zamyslíme, telo potrebuje rôzne živiny k správnemu fungovaniu tela a funkcii jeho orgánov. Samozrejme existujú príbehy o jogínoch a mníchoch z východných kultúr, ktorí tvrdia, že nič nejedli už dlhé roky. Podľa portálu zn.sk, bez jedla sa nedá vydržať naveky. Po pár dňoch bez tuhej stravy telo čerpá so svojich zásob a telo stráca tukové a svalové zásoby. Na konci začínajú zlyhávať pre život dôležité orgány ako srdce a mozog. Nasleduje smrť.

https://www.instagram.com/p/BbpmonPFj0i/

Na koniec už len pripájame radu od mladej bretariánky: „Určite je potrebné, aby ste si o dýchaní niečo naštudovali predtým, než sa na to dáte. Bez prípravy to určite neodporúčam.“

 

Aký mate názor na bretariánstvo vy? Je to podľa Vás zdravé alebo je to hazard so životom?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “25 ročná žena tvrdí, že žije len zo vzduchu a energie. Je to vôbec možné a zdravé?”