13 príbehov, ktoré dokazujú, že sociálne siete sú najsilnejším prostriedkom moderného sveta

Pred silou internetu sa utiecť nedá a mnoho ľudí je v jeho „moci“. Mnoho ľudí nevydrží ani minútu bez toho aby sa pozrel čo je nové alebo koľko like-ov má pod svojou fotkou na Instagrame alebo Facebooku. Ale iba na internete uvidíte fenku, ktorá je náhradnou mamou pre malé šteniatka alebo to ako sa dvere do príbytku víl otvorili pre malé dievčatko pomocou kúzla! Alebo si môžete prečítať milé slová, ktoré ľudia napísali chlapovi, ktorému amputovali nohu. Bolo by toto všetko možné bez internetu, ktorý nás všetkých istým spôsobom spája?

Prečítajte si týchto 13 príbehov, v ktorých internet pomohol alebo niekomu zmenil život:

 

1. Facebook pomohol nájsť fenke náhradné deti

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroj: Daisy Woodruff / Facebook

 

Daisy prišla o svojich 7 šteniatok počas požiaru a to ju priviedlo do hrozného smútku. Jej majiteľ napísal na Facebook status a dostal odpoveď od iného majiteľa 8-mich osirelých šteniatok. Daisy ich prijala ako jej vlastné. Komentáre pod príspevkom obsahovali odkazy, že teraz jedna čiernobiela fenka dáva pozor v nebi na 7 šteniatok zlatého retrívera.

 

2. Twitter preslávil tento obchod s donutmi

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroje: Billy’s Donuts ‏/ Twitter               Billy’s Donuts ‏/ Instagram

 

Muž z Texasu si otvoril obchod s donutmi s názvom „ Billy’s Donuts“ (Billyho Donuty) no nikto tam nechodil. Syn majiteľa obchodu pridal na Twitter fotku, kde sa jeho otec tvári smutne a tá fotka získala až 750 000 like-ov. Teraz majú už nespočetne veľa zákazníkov, niektorí cestujú do Texasu len aby ochutnali slávne donuty v tomto obchode.

 

3. Fotka na Instagrame pomohla mladým oteckom s ich večným problémom

https://www.instagram.com/p/BtlJAdXB6cR/?utm_source=ig_embed

Mladý otecko pridal na Instagram fotku, kde prebaľuje svojho syna. Avšak nemal po ruke žiadny prebaľovací stolík tak mal chlapčeka na svojich nohách. Táto fotka inšpirovala firmu Pampers aby namontovala 5000 prebaľovacích pultov na pánskych záchodoch po celej Amerike.

 

4. Príspevok na Twitteri pomohol dievčaťu s autizmom

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroje: Deborah Price / Twitter           Nicole Arumugam ‏/ Twitter

 

Elise z Anglicka trpí autizmom a má veľmi špecifický postoj k niektorým veciam. Jedného dňa stratila svoje obľúbené šaty a bola z toho smutná. Pomohol jej príspevok na Twitteri – tisícky ľudí začalo hľadať rovnaké šaty a nakoniec ich našli.

 

5. Sociálne média spravili z taxikára operného speváka

Menzi Mngoma, taxikár z Južnej Afriky, si spieval počas toho ako viezol svojich zákazníkov. Jedna s pasažierok pridala video spievajúceho Menziho na Facebook. Neskôr bol tento taxikár pozvaný na konkurz do Opery v Kapskom meste a taktiež ukázal svoj talent v LA, v Kalifornii.

 

6. Chlapec bol na svojej narodeninovej oslave sám a internet mu pomohol

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroj: Clay County Professional Firefighters / Facebook

 

Nikto z pozvaných sa nemohol dostaviť na narodeninovú oslavu šesť ročného chlapca z Floridy. Preto sa jeho mama rozhodla pridať na Facebook príspevok. Neskôr prišlo s darčekmi zagratulovať 40 cudzích ľudí, dokonca prišli policajti aj hasiči.

 

7. Dievča si našlo priateľa bez toho aby poznala jeho meno, pomohla jej sociálna sieť

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroje: Savannah Campbell / Facebook                                   Daniel Vance / Facebook

 

Savannah Campbell stretla zverimexe muža ale nespýtala sa na jeho meno alebo telefónne číslo. Tak sa ho teda rozhodla hľadať cez Facebook podľa toho, že si pamätala meno šteniatka, s ktorým tam prišiel – Rosie. Internet je pomohol a muž sa našiel. Dvojica potom začala randiť.

 

8. Muž stratil v mori drahú protézu a Facebook ju dostal k nemu naspäť

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroj: Holmes Beach Police Department / Facebook

 

Merritt Yeager nosí veľmi drahú ušnú protézu. Keď bol na dovolenke, chcel si ju odložiť do vrecka no veľká vlna mu ju z ruky vymyla. Protézu sa snažil nájsť no márne. Potom ju niekto našiel a odniesol na policajnú stanicu. Policajti o tejto protéze pridali príspevok na Facebooku pomocou, ktorého sa protéza vrátila k jej právoplatnému majiteľovi!

 

9. Muža, ktorému museli amputovať nohu, bol podporovaný tisíckami ľuďmi na internete

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroje: cabarne4 / Reddit                                  cabarne4 / Reddit

 

Muž pridal túto fotku na internet so slovami: „O hodinu mi amputujú nohu.“ Tento muž miluje motorky a strata nohy, ktorú si poranil pri nehode, bola pre neho veľmi zdrvujúca. Dostalo sa mu podpory od tisícov neznámych ľudí, ktorí prispeli milými slovami a podelili sa o podobné skúsenosti. Muž im všetkým poďakoval a sľúbil, že odpíše na každý komentár.

 

10. Dievčaťu ukradli peniaze no nakoniec získala viac ako mala na začiatku

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroj: Ben Hutchison / Twitter

 

9 ročná školácka menom Elize predávala limonádu aby vyzbierala peniaze na charitu. No celý jej zárobok, ktorí činil 9 dolárov (cca 8 eur) bol ukradnutí tínedžermi, ktorí prebehli okolo jej stánku. Jej otec napísal o tom na Twitter a na druhý deň ju počas predaja strážil celý policajný zbor a dievčatko zarobilo až 300 dolárov (cca 270 eur)!

 

11. Chlapca neprijali do práce kvôli je ho účesu no neskôr bol oslovený modelingovou agentúrou

https://www.instagram.com/p/BzwNz2NFo4x/?utm_source=ig_embed

Mama Keriona Washingtona napísala na Facebook príspevok o tom ako jej syn nedostal prácu v zábavnom parku kvôli jeho dredom. Tento príspevok nazbieral 20 000 likeov a Keriona si dokonca všimla slávna modelingová agentúra. No a svoju šancu neprepásol!

 

12. Použivateľ na Twitteri si vytvoril video o ceste na Hawaii, na ktorú nemal peniaze a teraz ide na tento výlet naozaj

Chlapec si nemohol dovoliť dovolenku na Hawaii tak natočil video ako tam cestuje a dovolenkuje s pomocou zeleného plátna aby to vyzeralo, že tam naozaj je. Na video dostal 60 000 like-ov a dostal naozajstnú letenku do tohto raja od firmy, ktorá sprostredkuje vyhľadávanie leteniek.

 

13. Malé dievčatko dostalo kľúč od príbytku pre víly vďaka internetu

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroje: Sarah Stimson/ / Twitter                               Sarah Stimson/ / Twitter

 

Mama povedala svojej dcére, že za dverami okolo, ktorých chodia každé ráno do škôlky, bývajú víly. Malé dievčatko, Rachel, chcela vidieť víly ako nič predtým. Jej mama našla majiteľa tohto „príbytku víl“ s pomocou internetu, získala kľúče a tak prekvapila svoju dcéru. Čakal tam na ňu list a darček od víl, ktoré na ňu čakali v tomto „magickom príbytku“.

 

Bonus: Nie všetky informácie, ktoré sú na internete sú pravdivé

13 Stories That Prove Social Media Is the Biggest Power Force in the Modern World

Zdroje: Ashwin kumar / Twitter             Polina Marinova / Twitter                 Polina Marinova / Twitter

 

Tisíce ľudí bolo sklamaný z toho ako naozaj vyzerá výhľad z brány chrámu Lempuyang Luhur Temple na Bali. Nie je tam žiadna voda a iba chlapík čo pridŕža zrkadlo pri objektíve fotoaparátov.

 

Poznáte aj Vy nejaké príbehy, v ktorých pomohol práve internet alebo sociálne siete?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “13 príbehov, ktoré dokazujú, že sociálne siete sú najsilnejším prostriedkom moderného sveta”