Polícia bude po novom testovať vodičov aj na použitie drog za volantom

Ministerstvo vnútra SR v uplynulých dňoch vyhlásilo verejné obstarávanie týkajúce sa nákupu špeciálnych prístrojov. Spomedzi ostatných Európskych krajín k nám táto vymoženosť prichádza skoro medzi poslednými. No onedlho už budú môcť aj slovenskí policajti testovať vodičov na požitie psychotropných a omamných látok.

 

Woman Holding a Blunt

Zdroj: pexels.com

 

„Predmetom zákazky má byť nákup 450 kusov mobilných zariadení na detekciu požitia omamných a psychotropných látok,“ vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR. Na detekciu prítomnosti drog zo slín chce ministerstvo zakúpiť až 135 000 skríningových testov. Celková plánovaná investícia do nákupu prístrojov by mala predstavovať viac 4,5 milióna eur.

 

Man Smoking Tobacco Inside Room

Zdroj: pexels.com

 

Tieto prístroje by mali byť dodatkovým pomocníkom pri odhaľovaní toho, či je vodič pod vplyvom aj iných návykových látok ako je alkohol. Cieľom je prísnejšie predchádzanie vzniku dopravných nehôd. Ministerstvo vnútra SR prijíma ponuky od uchádzačov verejného obstarávania do 10. októbra no je len otázkou času, kedy budú všetci zamestnanci policajného zboru adekvátne zaškolení na používanie nových prístrojov.

 

Čo si myslíte o tejto novinke? Je to podľa Vás krok vpred?

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Polícia bude po novom testovať vodičov aj na použitie drog za volantom”