Tester na marihuanu. Aj táto pomôcka bude možno súčasť výbavy policajtov

Startupová firma San SannTek Labs sa rozhodla vytvoriť niečo, čo bude pomáhať mužom zákona z dychu odhaľovať užívateľov marihuany rovnako efektívne, ako tých, ktorí pili alkohol. Známy investor – Y Combinator do projektu investuje veľkú sumu peňazí a očakáva jeho veľký úspech. Portál Tech Crunch taktiež odhalil, že tester by mal odhadnúť aj množstvo užitej marihuany počas niekoľkých hodín pred testovaním.

Noah Debrincat, generálny riediteľ spoločnosti tvrdí, že cieľom projektu je navrhnúť zariadenie, ktoré dokáže vytvoriť hodnoverné výsledky testu, použiteľné ako policajný dôkaz. Ak sa im to podarí, policajti už viac nebudú čakať celé týždne na výsledky laboratórnych testov.

Princíp fungovania spočíva v detekovaniu molekuly marihuany v dychu užívateľa a následného určenie množstva. Tester detekuje marihuanu z molekúl Delta-9 THC, ktoré sú psychoaktívnou zložkou marihuany. Avšak na to, aby bol tester uvedený do bežného života, musí byť schválený Americkým národným úradom pre bezpečnosť cestnej premávky, s korým spoločnosť momentálne rokuje.

Spomínaný portál taktiež uvádza, že po užití marihuany je 2x vyššia pravdepodobnosť nehody ako pri užívaní alkoholu. Cena zariadenia by sa mala pohybovať v rozmedzí 800 až 1000 amerických dolárov.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tester na marihuanu. Aj táto pomôcka bude možno súčasť výbavy policajtov”