Archeologický nález pri hre: Chlapec v zátoke našiel niečo vzácne!

Len 12-ročnému chlapcovi, Jacksonovi Hepnerovi, sa počas výletu s rodinou v Millesburgu podarilo nájsť niečo vzácne ako informuje CNN. Ten našiel v zátoke 18 centimetrov dlhý mamutí zub.  ,,Keď sme predmet našli, ihneď sme začali hľadať na internete, o čo presne ide,” povedal majiteľ hotela Jason Nies. Mnoho ľudí, ktorí ho s nálezom videli ani len netušili akú vzácnosť chlapec drží v rukách.

 

mammoth woolly mammoth extinct prehistoric tusk elephant mammal ice age pachyderm skeleton museum
Kostra mamuta severského

Zdroj: pxhere.com


Otec chlapca tvrdí, že Jackson je veľký nadšenec prírody a preto ho tento nález nesmierne potešil. No neostalo to len pri neoverených dohadoch ale tento nález sa rozhodli preskúmať aj odborníci. Tým Jackson nakreslil aj mapku aby sa vedeli dostať k miestu, kde nález našiel. „Našiel som mamutie zuby, ktoré sa nachádzali asi desať metrov pod mostom,” hovorí Jackson.

 

Chlapcovým jediným želaním bolo to aby sa so svojim nálezom mohol pochváliť kamarátom. Keďže profesor Nick Kardulias so svojimi kolegami potvrdili, že ide o archeologický nález, majiteľ dovolil chlapcovi ukázať mamutí zub svojim kamarátom. Následne by mal byť vystavený pre turistov a návštevníkov hotela.

 

Zdroj: klocher.sk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Archeologický nález pri hre: Chlapec v zátoke našiel niečo vzácne!”