13 tajomstiev, ktoré vám nepovie žiadna pôrodná asistentka

13 tajomstiev, ktoré vám nepovie žiadna pôrodná asistentka 13 tajomstiev, ktoré vám nepovie žiadna pôrodná asistentka

  1. Rozčuľuje nás, keď si ľudia myslia, že všetko, čo robíme, je držanie ženy za ruku počas pôrodu

 

Samozrejme, podporujeme ju emocionálne, ale máme aj lekárske vzdelanie. Dávame im niečo proti bolesti, robíme testy a šijeme tie najintímnejšie oblasti, aké si viete predstaviť.

 

  1. Nikdy nás neprestáva prekvapovať zázrak zrodenia nového života

 

Byť prvou osobou, ktorá vezme do rúk nový život, je skvelý pocit. A bez ohľadu na to, aký dlhý, stresujúci a ťažký bol náš deň, narodenie dieťaťa nikdy neprestane byť úžasným momentom. A skutočnosť, že k tomu prispievame, v nás vyvoláva skutočne čarovný pocit.

  1. Vidieť „pôrod rodičov“ je taktiež úžasné

 

 

Vidieť ako sa ľudia zmenia na rodičov, to je niečo. Menia sa pred našimi očami, stávajú sa mäkšími. Všetko sa okamžite zmení: z jednej chvíle plné kriku a utrpenia na inú, plnú pokoja a radosti.

 

  1. Prvý pohľad

 

Ten výraz prekvapenia na ženskej tvári, keď prvýkrát uvidí svoje dieťa. To je dôvod, prečo sa všetko oplatí, a preto nás naša práca nenúti vzdať sa narodenia našich vlastných detí.

 

  1. Pocit zodpovednosti je ohromný, niekedy môže až desiť

 

Najmä vtedy, keď začnete pracovať hneď po absolvovaní štúdia. Zrazu si uvedomíte, že vo vašich rukách je život a zdravie viac, ako len jedného človeka. A bez ohľadu na to, ako veľmi ste kvalifikovaní, nedokážete sa zbaviť tohto pocitu.

  1. Pre nás sú všetky deti roztomilé

 

Keď sa spýtate: „Je krásny/a, však?“ A my povieme „áno“, naozaj si to myslíme. Vieme, že deti sú rôzne a každý deň máme možnosť sa o tom presvedčiť.

 

  1. Ženy sa až príliš boja toho, aby počas pôrodu neboli veľmi hlučné

 

A my im neprestajne hovoríme, že nám na tom nezáleží, že sme na to zvyknutí, je to proste tak a nič sa nedeje. Niektoré ženy sa až natoľko boja, že nemôžu skutočne tlačiť, čím sa pôrod spomaľuje.

 

  1. Niektorí partneri sú úplní hlupáci

 

Robia si selfie fotografie, chodia po nemocnici, hysterčia a chytajú Pokémonov. Niekedy by sme najradšej žene povedali, že samej by jej bolo lepšie. To si však nemôžeme dovoliť.

  1. Často na nás kričia a niekedy sa nevyhneme ani násiliu

 

Rodiace ženy často nadávajú, kričia, neustále nás volajú, vyžadujú veľa vecí, ale to všetko je v poriadku. Horšie je, keď žena a jej partner sú fyzicky agresívni, čo sa stáva častejšie, ako si myslíte.

 

  1. Predčasný pôrod – obrovská výzva

 

Zvyčajne to pre dieťa končí dobre, ale treba viac času, kým sa z toho zotaví aj novopečená mamička.

 

  1. Najviac práce máme na jeseň

 

Všetko kvôli tomu, že niekto sa činí na Vianoce či Nový rok a v septembri nastane termín pôrodu.

 

  1. Pracujeme s neustálym ohrozením našej práce a povesti

 

Akákoľvek komplikácia, aj v prípade, že nie je spôsobená našou vinou, môže mať za následok súdny spor.

 

  1. Hoci sú naše zmeny dlhé, sme veľmi unavení a veľa plačeme – zo šťastia, smútku alebo vyčerpania, aj napriek tomu všetkému sem znova prídeme, aby sme videli zázrak zrodenia nového života.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “13 tajomstiev, ktoré vám nepovie žiadna pôrodná asistentka”