9-ročný umelec z Ruska „predáva“ útulkom svoje najlepšie obrazy. Toto je dôvod

Vo svete vládne všeobecné presvedčenie, že superhrdinovia nosia plášte a žiarivé kostýmy. Ale v reálnom živote sa nimi môžu stať obyčajní ľudia. Chceme sa s vami podeliť o príbeh, ktorý dokazuje, že aj najmenší môžu zmeniť svet k lepšiemu.

Reč je o 9-ročnom ruskom chlapcovi Pavlovi Abramovovi, umelca z mesta Arzamas v Nižnom Novgorode. Rozhodol sa spojiť lásku k umeniu a pomáhať zvieratám bez domova. Ako? Chlapec maľuje krásne portréty domácich zvierat a vymieňa ich za jedlo, ktoré dáva do miestneho útulku.

Projekt „Dobrý štetec“

Pavel a jeho matka Katarína vytvorili tento projekt približne pred 1 rokom. Chlapec už raz prežil stratu štvornohého priateľa. Po jeho smrti smútila celá rodina. Ale Pavel sa rozhodol nasmerovať svoju energiu na niečo dobré.

Už nedokázal ignorovať problém opustených zvierat, ktorí sa túlajú po uliciach mesta. To, čo urobil, ukazuje, že ktokoľvek dokáže pomôcť aj svojím vlastným pričinením.

Na sociálnej sieti VKontakte vytvorili skupinu s názvom „Čoho je malý dobrovoľník schopný?“ Chcú ukázať, že aj mladý človek môže do sveta priniesť pozitívne zmeny.

Pavel nezískava pomoc zo strany nadácií či rôznych organizácií. Nemá žiadnych manažérov a iných zamestnancov, ale má obrovské srdce a nepopierateľný talent.

Čomu sa teda venuje?

Chlapec maľuje portrét skutočných domácich miláčikov. Majitelia mu zadávajú objednávky a potom výmenou za obrazy mu dávajú granule, mäso a ďalšie produkty pre zvieratá. Pavel je vo svojej práci veľmi precízny. Pýta sa, ako sa ľudia zoznámili so svojimi miláčikmi. A keď predáva svoje vytvorené obrazy, on sám sa stretáva s týmito zvieratami, ktoré maľoval na plátnach.

Úspech projektu

Táto sociálna iniciatíva sa už rozšírila aj mimo mesta Arzamas. Milovníci zvierat z celého Ruska a dokonca aj zo zahraničia si portréty svojich domácich miláčikov objednávajú priamo od malého umelca. Jeho obrazy už odišli do Španielska, Nemecka a mnohých ďalších krajín.

Pavel je najmladším dobrovoľníkom jediného útulku pre zvieratá v tomto meste, kde sa nachádza viac ako 100 psami. Výmenou za obrazy žiada o jedlo, hračky a ďalšie iné potreby či pomôcky. Všetko záleží na tom, čo útulok v súčasnosti potrebuje.

Mama chlapca povedala:

„Naša rodina je hrdá na jeho úžasný projekt. Všetky jeho dni sú naplánované na minúty. Chce mať čas na všetko, ale niekedy ho nemá dosť.“

Pavel sa chce stať architektom a v budúcnosti vybudovať veľký útulok. Medzitým bude pomáhať svojou prácou s cieľom zlepšiť život štvornohým stvoreniam bez domova.

Chceli by ste sa zúčastniť takéhoto projektu?

 

zdroj: vk.com | Instagram

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “9-ročný umelec z Ruska „predáva“ útulkom svoje najlepšie obrazy. Toto je dôvod”